• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtrelenen satırları koşullu toplama ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Edooo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 2010
Merhabalar, bir konuda takıldım yardım ederseniz çok sevinirim. Girdi çıktı hesaplarını kontrol ettiğim basit bir tablo hazırladım. Ödeme yaptığım ya da satın aldım ürünleri girdiğim bir sütun var. Ben bu sütunu filtrelediğimde yaptığım işlem türüne(Ödeme ya da Satın Alma) göre toplama yaptırmak istiyorum. Umarım karışık olmamıştır. Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

Alttoplam formülünü inceleyin. Alttoplamın 9 nolu işlevini kullanmanız gerekir.

Toplam alacağınız sütun "A" sütunu olsun.

Kod:
=ALTTOPLAM(9;A1:A10)

Evet ALTTOPLAM formülünü inceledim fakat o sadece filtrelenen satırları topluyor. Şöyle söylim a,b,c ürünlerim var mesela ben a ürününü filtreledim fakat a ürününü filtrelediğimde hem ödeme yaptığım satırlar hemde satın alma satırlarım geliyor ben bu satırları ayrı ayrı toplamak istiyorum yani ürün eğer satın alma işlemi yapıldıysa e1 de satın alma işlemleri toplamı, eğer ödeme yapıldıysa e2 satırında da ödeme toplamlarım gözüksün istiyorum. Karışık anlattıysam kusura bakmayın

Örnek bir dosya eklerseniz, daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz.

Verilerinizin 4.satırdan başladığını varsayalım. Üçüncü satırda başlıklar olsun

A sütunda harfler, B sütununda giren yada çıkan değeri yazsın, C sütununda toplanacak sayılar olsun. B1'de giren yazsın, B2'de çıkan yazsın.

C1 hücresine girenlerin toplamını bulmak için

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((ALTTOPLAM(9;KAYDIR(C4:C9;SATIR(C4:C9)-SATIR(C4);;1))*(B4:B9=B1)))

C2 hücresine çıkanları bulmak için,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((ALTTOPLAM(9;KAYDIR(C4:C9;SATIR(C4:C9)-SATIR(C4);;1))*(B4:B9=B2)))

Pardon son yazdığınızı şimdi gördüm. Formülünüzü kendi projeme uygulamaya çalışacağım ama sizde yüklediğim dosyaya bakarsanız sevinirim.

Geri