• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fikstür & Puan Tablosu

Excel Vers. ve Dili
2007 / İngilizce
Merhaba,

Biliyorum hepiniz bıktınız bunlardan ama benim acilen bir fikstür ve puan tablosuna ihtiyacım var. Normalde OpenOffice kullanıyorum, orada yapabilirseniz daha güzel olur ama nihayetinde Excel forumundayım, Excel de kabulümdür.

Ben bunu buz hokeyi için istiyorum, dolayısıyla iki ayrı puan tablosu gerekecek doğu ve batı konferansı için. Gerçeğine uydurmam mümkün değil, o yüzden toplamda 30 takımın birbirleriyle 3'er kez karşılaşacağı bir fikstür istiyorum sadece.

Ek bilgi vermem gerekirse, ne söylemem gerektiğini söyleyin, onu da yazayım. Ama mesela birinci takım için 1, ikinci takım için 2 yazabilirsiniz sanırım; ben adlarını yazdığımda otomatik olarak her yerde değişirler herhalde.

Özetle, 30 takımın birbiriyle 3'er kez oynayacağı bir fikstüre ve iki ayrı tabloya ihtiyacım var...

"Bu olmaz" derseniz, 14 takımlısı da olur. Herkes birbiriyle 5'er kez karşılaşacak. Tablonun ikiye ayrılmasına gerek yok.

Puan eşitliği halinde sırasıyla,

- Galibiyet sayısı fazla olan,
- Averajı daha iyi olan

takım önde olacak...

Sayın hansomreiste ;

Galibiyet alan takım kaç puan alıyor ?
Beraberlik puan getiriyor mu?
İki tablodan kastınız nedir? Puan tablosu ise neden iki adet?

Bu kadar soruyu buz hokeyi hakkında hiçbir bilgim olmadığı için soruyorum.

Kolay gelsin.

Hocam aslında bundan çok daha karışık olması gerekiyor ama o tarz bir puan tablosu çok ciddi bir emek gerektirir diye düşünüyorum, o yüzden ben basitleştirebildiğim kadar basitleştirdim.

Galibiyete 2, beraberliğe 1 puan verilecek ve kaybeden takım puan alamayacak. 30 takım iki gruba ayrılacak ve normal sezon sonunda ilk 8 sırayı alan takımlar play-off'a kalarak yarışa devam edecekler ama orası mühim değil, bana normal sezon için gerekiyor fikstür.

Ben kendim renklendirerek şöyle bir görüntü oluşturdum,

http://c1110.hizliresim.com/q/r/3j3q.jpg

Aşağı yukarı bu şekilde bir tablo oluşsun istiyorum. Gördüğünüz gibi, sağ tarafta fikstür var. A ile P takımları berabere kaldı ve ben o kutucuklara 1-1 yazdım. Bunu yaptığımda, puan tablosunun şu şekilde görünmesi gerekiyor,

http://c1110.hizliresim.com/q/r/3j5w.jpg

Ligde 30 takım var, hepsi birbiriyle 3'er kez oynayacak tıpkı futbolda 18 takımın birbiriyle 2'şer kez oynaması gibi, burası aynı. Puan durumunda ise gösterdiğim şekilde bir farklılık olacak zira bir anlamda iki ayrı ligde mücadele veriliyor.

Örneğin P takımı 50 puanda, O takımı 11 puanda diyelim... P takımının Doğu'dan çıkıp Batı'ya yükselme gibi bir ihtimali yok...

Yardım edebilecek kimse yok mu arkadaşlar? "Ben yaparım da takım adlarını ver/daha ayrıntılı anlat" diyen olursa lütfen haber versin, buraya yazsın mesela...

Merhabalar
Şu an şehir dışındayım cuma çok geç değil derseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Geç değil hocam, üstelik hiçbir şey çıkmamasından iyidir. Şimdiden çok teşekkür ederim...

Merhabalar
Dosyanız ektedir Sn. hansomreiste
Saygı ve selam ile ...

Ekli dosyalar

nasıl yapıyorsunuz yassanıza

Geri