Fikstürde voleybol usulü puanlama

Excel Vers. ve Dili
excell 2010
daha önce burdan 20 takımlı bir fikstür bulup kendime uyarlamıştım. bu programda sonuçları girdiğimde galibiyette 3 puan beraberlikte 1 er puan otomatik puan durumu oluşturuyor. fakat ben şöyle bir şey olmasını istiyorum. aradaki fark 5 ten fazlaysa galip takım 3 puan mağlup takım sıfır puan bu normal zaten. 5 farktan az sayıyla galip gelindiyse galibe 2 puan mağlupa 1 puan. excellde amatörüm bunu yapabilen olursa sevinirim. teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 198 KB Görüntüleme: 13
Excel Vers. ve Dili
excell 2010
voleybol usulü puanlama

eminim anlamışsınızdır fakat ben tekrar net anlatmaya çalışayım.
dosya da şuan puan tablosu ile ilgili herşey otomatik hesaplanıyor.
mevcut durum
1- kazanan 3 puan alıyor
2- mağlup olan puan almıyor
3- beraberlikte 1 er puan alınıyor
istenen
2-3 üncü maddeler aynı kalıcak.
1. madde de ise şöyle bir koşul olacak: 5 ve daha üstü farkla kazanılırsa galip 3 puan mağlup 0 puan 1 ve 5 arası bir farkla kaznaılırsa galip 2 puan mağlup 1 puan alıcak.
yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba,
Puan durumunda galibiyet, beraberlik görünmeyecek mi?

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Ayrıca puanlama pek adil olmamış. Yenlien de 1 puan alıyor, berabere kalanda.

Excel Vers. ve Dili
excell 2010
fantezi futbol

arkadaşlarımızla fantezi futbol oynuyoruz. herkesin aldığı puan attığı gol gibi oluyor. büyük farklar olabiliyor. ve fantezi futbolda aynı puanı almak baya bir zor. beraberlik pek rastlanan bir sonuç değil. onun için böyle bir formül arayışındayım.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Dosyayı inceleyiniz.
Sayfayı Koru düğmesi skorları rahat girmenizi sağlar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excell 2010
Dosyayı inceleyiniz.
Sayfayı Koru düğmesi skorları rahat girmenizi sağlar.
teşekkür ederim elinize sağlık. fakat burdan indirdiğim dosyalarda sayfayı koru tarzı koyduğunuz butonlara basamıyorum. bastığımda "güvenlik düzeyi yüksek olarak algılandığı ve dijital olarak imzalanmış bir güvenilen sertifika makrolara eklenmediğinden, makrolar devredışı bırakıldı.Makroları çalıştırmak için güvenlik ayarını daha düşük bir seviyeye indirin (önerilmez) veya makroların, sertifika yetkilisi tarafından verilmiş bir sertifika kullanan yazar tarafından imzalanmasını isteyin." uyarısı alıyorum. muhtemelen benim bilgisayarımdan excell sürümümden kaynaklanıyor olabilir. yarın bir de işyerinde deniyeceğim. sizin bi bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
excell 2010
güvenlik seviyesini düşürünce çalıştı. detaylı olarak bi inceleyeyim. fikstürüm değişmiş :) tekrar çok teşekkür ediyorum. elinize sağlık.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Excel 2010'da üst kısımda Makroları etkinleştir yazar. O kısımdan etkinleştirin.
Dosyayı bilgisayırınıza kaydedin. Sonra tekrar deneyin. Makrolar dosyanın çalışmasını engellemez. Sayfa korumasını biçim sekmesinden kaldırabilirsiniz.