• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

FIFO YA mevcut GORE MALIYET DEGERINı YAZMAK

Excel Vers. ve Dili
Office 365, Ingilizce
Merhabalar,
Ekteki dosyam, mevcut dosyamin degistirilmis cok ufak bir bolumu ama format ayni, burada amacim ilgili distributorumun hem alış hem de satışlarını takip etmek ancak bunu yaparken satilan urunlerin maliyetini COGS kolonuna "Sell-In Unit Price" dan FIFO ya gore alarak atamasi, bunu yapmamda bana yardimci olabilir misiniz?
Dosyam asagidaki linkte
https://db.tt/fgrMKcBO

Saygilarimla...

--Ürün çeşit adedi kaç tanedir?
--İlave sütun/sayfa oluşturmada sakınca var mıdır?

234 farkli urun var, 2011 yilindan bugune kadar yaklasik 45000 satir, A'dan AL'ye kadar sutun kayit, ek sayfa ve sutun da sorun yok, zaten 4 farkli sayfalardan bircok Vlookup calisiyor, cunku 5 farkli distirbutorun, ayni modelden (ama farkli stok kayit sekillerinden dolayi), ayni firmaya (yine farkli kayit sistemlerinden dolayi) esleme yapmak zorunda kaldigimdan, ayrica 2011 den beri tum TCMB kurlarini gunluk islediginden, size gonderdigim onun sadece bir parcasi, gizli bir dosya oldugundan stok isimleri, muster isimlerini degisitirdim.
Tesekkurler

Bu kapsamdaki bir dosya elbette hazırlanabilir ama maalesef kod olayından pek anlamıyorum, formüllerle hazırlanırsa da yavaş çalışan bir dosya oluşacaktır.
Neticede dizi formülleri olmadan olacak bir şey gibi görünmüyor. O zaman da hız sorunu yaşayacağınız kesin gibi.

Bence bu kapsamda bir iş için en ideali; bu tür işlerin piri diyebileceğim Sayın Zeki GÜRSOY'un hazırladığı ve inanılmaz hızlı sonuç veren bir dosya hatırlıyorum. Sitede FİFO diye arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

Cok tesekkurler. Inceleycegim hemen. Zaten su an oldukca yavas. Bu yuzden Kod icin birkac kitap aldim ama Türkce dogru durust İleri seviye bir kitap bulamadim, VBA kitaplarinin %80'i formul anlatiyor, kalan da cok yuzeysel. Hatta VBA konusunda yerli yabanci onerisi olan arkadaslarin tavsiyelerine cok sevinirim. Saygilarimla...

Geri