• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

FATURA ŞABLONU

Excel Vers. ve Dili
2016 EN
FATURA ÞABLONU

eskiden daktilo ile doldurulan faturaları, şimdi nokta vuruşlu yazıcı ile excel'de oluşturduğum belgeyle dolduruyorum. ama bir türlü faturanın küçük boşluklarına yazıları doğru hizayla oturtamadım. faturayı tarattım ve arka plana attım ama garip şeyler oldu. amacım, faturanın tam ebatıyla resminin geri planda olması ve excel'de nereye ne yazacağımı hatasız görmek. nasıl yapabilirim?
teşekkürler.

merhaba,
eğer yazı karakter problemi yoksa,
satır satır ayarlama yaparak denemelisiniz bence,
yani ben olsam deneyerek problemi çözmeye çalışırdım.

yine de bu işin bir kolay yolunu bilen varsa ben de öğrenmek isterim

Re: FATURA ÞABLONU

turkanet' Alıntı:
eskiden daktilo ile doldurulan faturaları, şimdi nokta vuruşlu yazıcı ile excel'de oluşturduğum belgeyle dolduruyorum. ama bir türlü faturanın küçük boşluklarına yazıları doğru hizayla oturtamadım. faturayı tarattım ve arka plana attım ama garip şeyler oldu. amacım, faturanın tam ebatıyla resminin geri planda olması ve excel'de nereye ne yazacağımı hatasız görmek. nasıl yapabilirim?
teşekkürler.

Faturanın fotokopisini çekin, sonra fotokopi ile faturayı aynı ebat olacak şekilde A4 fotokopilerinizi kesin. Tahmini bir ayar yapın.
15-20 deneme sonucunda satırlar ve stunlarınızı ayarlayın, ben hep böyle yapıyorum, fotokopileri kullandığım için fatura da ziyan olmamış oluyor. :)

evet, o yöntemi 50 defa denedim. ama gene de, satırlar kayıyor, vs. resim yöntemi olmaz mı?

turkanet' Alıntı:
evet, o yöntemi 50 defa denedim. ama gene de, satırlar kayıyor, vs. resim yöntemi olmaz mı?

Bende bundan 6-7 ıl önce resim yöntemini denedim ama, bire bir tutmuyor, yani Excele arka plan olarak tanımladım gereken satırlara yazdım ve olmadı. Bilmemki bir de sz deneyin olursa bide bundan sonra Faturanın resmini tararız daha kolay olur. Resim boyutu çözünürlüğe göre falanda değişiyor galiba.

ben bir örnek şablon göndereyim, yani ben böyle yapıyorum. Deneme yanılma yöntemi ile satırları ve sütunları ayarlıyorum, Faturayı her defasınzda yazıcıya aynı şekilde yerleştirdiğinizde birebir tutması gerekir.

ben olsam userforma verileri aktarır userformu yazdırırdım

bir resmi, gerçek boyutlqrıyla arka plana atmak ya da saydam görüntü yapmak mümkün mü?

Bu kalıptaki form cizgileri önizleme ve printerde yok ama normal sayfada var. Bu nasıl yapılıyor??

Bende de fatura resmi var arka pilan olarak nasıl atabilirm arkadaşlar.?
Resim üzerinde EXCEL kutucuklarını ayarlamak istiyorum

Geri