• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fatura Şablonu Boyut ayarlama

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Öncelikle merhaba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
5000adet matbaadan A5 sürekli form delikler dahil genişlik 240- yükseklik 140mm fatura bastırdık. gün boyu internetten araştırarak gönlümce şablonu oluşturamadım. arka plana faturanın resmini yerleştirerek çalışma yapmaya çalıştım ama yazdırınca tam oturmadı kaymalar oldu. ilk olarak istediğim elimdeki fotoğrafı exele istediğim ebatlar da yani kağıt boyutuna göre resmi ayarlayıp arkaplan resmi olarak koyabilirmiyim ki bu şekilde resim olursa yapmak 5dklık iş. hangi kağat boyutunu seçerek çalışmalıyım tam ebat bulamadım exel içerisinde.
laptop yanımda olmadığı için elimdeki örnek fotoğrafı yükliyemedim ama nette bulduğum ile aynıdır http://tummatsan.com/shop/5-5-inc-surekli-form-fatura/
taslak olsa düzenliyebilirim ufak tefek ayarları. tekrar teşekürler. yazıcı oki ml 1120

Böyle durumlarda çözüm olarak ben şunu yapıyorum

exceli satır ve sütun genişliğini aynı yapıp kareli defter gibi.
en üstte ve sağ kısma 1,2,3 gibi sayılar yazıp koordinat gibi yazdırıyorum faturayı

sonra nereye hangi yazının denk geleceğinin koordinatlarını çıkartıp excelde şablon oluşturuyorum

Bir deneyin

şuan için kullanmakta olduğumuz muhasebe yazılımı ile fatura bastırabiliyorum.ama stok durumları felanla uğraşmak istemediğim için exelde tüm bilgileri elle girmek daha rahat olucaktır.cünkü bilgiler muhasebe programında depolamamın bi anlamı olmaz sürekli yeni müşteri parekende satış olduğu içi. boş fırsatta exelde hazırlamaya çalışıcam otomatik kdv hesaplamalı vs.

Geri