• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Yazıcıyı Kullanmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wishm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Değerli site üyleri forumda arama yapmama karşın Exceldeki aktif sayfayı kod yardımı ile varsayılan yazıcıya değilde ağ üzerindeki kullanılabilir bir yazıcıya nasıl gönderilebilirim sorusuna yanıt bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Yardımlarınız ve yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

Sayın Mahir ilginiz ve yanıtınız için teşekkür ederim. Ancak önerdiğiniz sayfa malesef sorunuma çözüm oluşturamadı. Saygılarımla.

Değerli site üyleri forumda arama yapmama karşın Exceldeki aktif sayfayı kod yardımı ile varsayılan yazıcıya değilde ağ üzerindeki kullanılabilir bir yazıcıya nasıl gönderilebilirim sorusuna yanıt bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Yardımlarınız ve yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

Kod:
Sub YAZICIAYARLARI() 'yazıcı ayarları
Application.Dialogs(xlDialogPrinterSetup).Show
End Sub

bu kod ile yazici seçebilirsiniz..

not: paylaşımı açık olan bilgisayarın yazıcısını daha önceden kendi bilgisayariniza tanımladıysanız, yazıcı listesinde görünecektir..

Sayın chngrcn amacım yazıcı seçen pencere aracılığıyla yazıcı seçerek yazdırmak değil. Benim yapmak istediğim sayfa üzerinde yer alan yazdır butonuna tıklayarak aktif sayfayı varsayılan yazıcıya değilde ağ üzerindeki kullanılabilir bir yazıcıya gönderip yazdırmak. Dolayısiyle bu kod bu anlamda yapmak istediğime malesef çözüm oluşturmuyor. İlginiz ve yanıtınız için teşekkür ederim. Saygılarımla.

kod ile yazıcı belirleme mümkün degil sanırsam.. ağ üzerindeki yazıcıyı " varsayılan yazıcı olarak ata" yapıp, ancak o şekilde direkt olarak ağ üzerindeki yazıcıya gönderebilirsiniz..
saygılar..

Merhaba,

Ben makro kaydet yöntemini kullanarak aşağıdaki kodu elde ettim. Siz yazıcı yolunu kendinize göre düzenleyiniz.

Kod:
Sub AKTİF_SAYFAYI_AĞDAKİ_YAZICIYA_GÖNDER()
    Application.ActivePrinter = "Ne04: üzerindeki [URL="file://\\MuhSef\MUHKASA_Xerox"]\\MuhSef\MUHKASA_Xerox[/URL] "
    ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
End Sub

Merhaba,

Ben makro kaydet yöntemini kullanarak aşağıdaki kodu elde ettim. Siz yazıcı yolunu kendinize göre düzenleyiniz.

Kod:
Sub AKTİF_SAYFAYI_AĞDAKİ_YAZICIYA_GÖNDER()
    Application.ActivePrinter = "Ne04: üzerindeki [URL="file://\\MuhSef\MUHKASA_Xerox"]\\MuhSef\MUHKASA_Xerox[/URL] "
    ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
End Sub

Korhan hocam makro kaydet yöntemi ile bende denedim ama sonuç alamamiştim.. bilgi için teşekkürler hocam.. saygılar..

Sayın Korhan Ayhan verdiğiniz kodu denedim ancak sonuç alamadım.

Geri