• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı Textboxlardaki kdvleri toplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
arkadaşlar merhaba
bugün bir konu daha açmıştım ama orda benim hatamdan dolayı bir türlü doğru dosyayı yükeleyemedim. şimdi hem o konu hem de diğer konuyu paylaşmak için yeni konu açtım. umarım detek verirsiniz sıkıntımız hemen çözümlenir.

işyerim için userform üzerinden bir tane fatura programı yapmaya çalışıyorum. ancak 2 sorunla başa çıkamadım. birincisi adet ile birim fiyat otomatik çarpılıp yanındaki textboxa yazılıyor ama birim fiyata virgül koyup rakam yazmaya çalışınca program kilitleniyor ya da istediğimiz rakamsal sonucu vermiyor. ben örnek olarak 1 adet ve 9,75 tl değerlerini girdiğimde yan tarafta otomatik 9,75 çıksın istiyorum ve genel toplamda da böyle virgüllü gözüksün istiyorum.

ikinci sorunum işin özelliğine göre kdv ayarladım. 8 adet açıklama yeri mevcut. herbir yere farklı ürün gireceğim. sonunda %18 ya da %8 tüm kdv ler kendi içinde yan taraftaki textboxda toplansın istiyorum ama onu da beceremedim. örneğin 2 tane ürün olsun farklı açıklama satırlarına gireceğimiz biri 100 tl diğeri 200 tl ikisi de % 18 kdv olsun. aşağıdaki kdv bölümünde ikisinin toplam olan 54 tl olması gerekirken ya 18 ya da 36 tl gözüküyor.
Yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Merhaba.

Dosyanızı ve kullanılan UserForm kodlarını detaylı incelemedim ama şöyle bir baktığımda;
-- kodladaki bazı For.... Next döngülerinin Next ayağının olmadığını,
-- TextBox12 = TextBox9 + TextBox10 + TextBox11 gibi kod satırlırının dlduğunu,
gördüm.

Şunu hatırlatmak isterim; kullanılan nesne, adı üstünde TEXTBOX ve siz SAYI yazdığınızı düşünseniz de içerikleri SAYI değil METİN.
Bu nedenle; TextBox1=> 56 ve TextBox 2=> 99 ise TextBox1+Textbox2 işleminin sonucu 155 değil 5699 olur. Yani işlem, toplama değil birleştirme gibi algılanır.

Forumda, textBox+toplama yazarak ARAMA yaparsanız, çok sayıda örnek bulabilirsiniz.
Bulduğunuz forum sayfalarını incelerken, TAMSAYI veya ONDALIKLI SAYI ayrımına da dikkat ediniz.
.

Geri