Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
FARKLI SUTÜNLARDA ÖRNEKT OLDUĞU GİBİ E5:E60; I5:60; M5:M60 Q5:Q60 ARALIKLARINDA RAKAMLAR MEVCUT BU SAYFADAKİ RAKAMLARI TEK BİR FORMÜL İLE B3'E TOPLAMAK MÜMKÜN MÜ?
Sorunuz bana çok anlaşılır gelmedi ama fikir vermesi açısından bir cevap yazıyorum.
Verdiğim formül dizi formülüdür yani hücreye ENTER ile değil CTRL+SHIFT+ENTER ile uygulanmalıdır.
İşlem doğru yapılırsa formül kendiliğinden {....} gibi köşeli parantez arasına alınır.
Formülde bir üst hücrede Kont ibaresi yer alan hücrelerin toplamı bulunur.
Alternatif olarak, =TOPLA(EĞER(MOD(SÜTUN(E5:Q50);4)=1;E5:Q50))
Dizi formülünü kullanabilirsiniz...(Formül girişi CTRL + SHIFT + ENTER)
Örnek olarak EK eklendi... http://s2.dosya.tc/server7/achqr8/Ornek1.xlsx.html
Farklı Hücrelere ve B3'e uyguladım CTRL + SHIFT + ENTER) ile de dizi formülü yaptım belirttiğim mesajı aldım fakat aynı durmu sizin gönderdiğiniz dosyada işlem tamam. Çok Teşekkür Ediyorum Elinize sağlık
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.