- Excel Vers. ve Dili
- 2010,İngilizce
MErhaba,
Benim aşağıdaki şekilde bir sorunum var ve çözemedim.Değerli desteklerinizi rica ederim.
A sütununda 1-27 ye kadar sayılar mevcut (sayılar birbirinden farklı yani sıralı)
B sütununda 1-6 ya kadar sayılar mevcut (sayılar birbirinden farklı yani sıralı)
C sütununda 1-12 ye kadar sayılar mevcut (sayılar birbirinden farklı yani sıralı)
Yapmak istediğim ;
D1 hücresine A sütunundan rastgele bir sayı
F1 hücresine A sütunundan rastgele bir sayı
G1 hücresine B sütunundan rastgele bir sayı
H1 hücresine C sütunundan rastgele bir sayı
I1 hücresine C sütunundan rastgele bir sayı
Kritik nokta çıkan sayı bir daha çıkmayacak (yani sütunda bir kere seçilen sayı artık seçilemeyecek) ve bu döngü B sütunundaki tüm sayılar bitene kadar alt alta 6 satır (D2,F2,G2,H2,I2 / D3,F3,G3,H3,I3 /D4,F4,G4,H4,I4 ....) devam edecek.
Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Benim aşağıdaki şekilde bir sorunum var ve çözemedim.Değerli desteklerinizi rica ederim.
A sütununda 1-27 ye kadar sayılar mevcut (sayılar birbirinden farklı yani sıralı)
B sütununda 1-6 ya kadar sayılar mevcut (sayılar birbirinden farklı yani sıralı)
C sütununda 1-12 ye kadar sayılar mevcut (sayılar birbirinden farklı yani sıralı)
Yapmak istediğim ;
D1 hücresine A sütunundan rastgele bir sayı
F1 hücresine A sütunundan rastgele bir sayı
G1 hücresine B sütunundan rastgele bir sayı
H1 hücresine C sütunundan rastgele bir sayı
I1 hücresine C sütunundan rastgele bir sayı
Kritik nokta çıkan sayı bir daha çıkmayacak (yani sütunda bir kere seçilen sayı artık seçilemeyecek) ve bu döngü B sütunundaki tüm sayılar bitene kadar alt alta 6 satır (D2,F2,G2,H2,I2 / D3,F3,G3,H3,I3 /D4,F4,G4,H4,I4 ....) devam edecek.
Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.
Saygılarımla,