• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı sütunlardaki değişkenleri eşleştirerek veri girişi

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar,

Ekteki dosyada 75000 satırlık bir veri kontrol etmem gerekiyor. Sadece 10-15 satırlık kısmında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şuan kendim de siteden yararlanarak bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama sonuç müspet olmuyor.

Sayfa 1 de ki A sütununda ki ürün kodu ile sayfa2 deki A sütununu ve sayfa1 deki d sütünun da olan ödeme planı ile sayfa2 b sütunundaki ödeme planını kıyaslayıp sayfa 2 deki fiyat kısmına ilgili verinin girişini sağlayabilir miyim? Yoksa tek tek kontrol mü etmem lazım.

Şimdiden yardım eden etmeyen herkese teşekkürler

Saygılar

Erkan

Ekli dosyalar

Arkadaşlar,

Ekteki dosyada 75000 satırlık bir veri kontrol etmem gerekiyor. Sadece 10-15 satırlık kısmında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şuan kendim de siteden yararlanarak bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama sonuç müspet olmuyor.

Sayfa 1 de ki A sütununda ki ürün kodu ile sayfa2 deki A sütununu ve sayfa1 deki d sütünun da olan ödeme planı ile sayfa2 b sütunundaki ödeme planını kıyaslayıp sayfa 2 deki fiyat kısmına ilgili verinin girişini sağlayabilir miyim? Yoksa tek tek kontrol mü etmem lazım.

Şimdiden yardım eden etmeyen herkese teşekkürler

Saygılar

Erkan

merhaba
sayfa2 c2 hücresine
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sayfa1!$B$2:$B$65536;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(Sayfa2!$A2&"#"&Sayfa2!$B2;Sayfa1!$A$2:$A$65536&"#"&Sayfa1!$D$2:$D$65536;0));1)));0;İNDİS(Sayfa1!$B$2:$B$65536;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(Sayfa2!$A2&"#"&Sayfa2!$B2;Sayfa1!$A$2:$A$65536&"#"&Sayfa1!$D$2:$D$65536;0));1)))
bu formülü yazıp aşağıya doğru çekiniz.
örnek dosya ekte

Ekli dosyalar

Geri