• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Sayfalardan Veri Toplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Selamlar,

Beni çok zorlayan ve hayatımı çok kolaylaştıracak olan farklı sayfalardan veri toplama işini bir türlü başaramadım.

Tek istediğim aynı dosya içerisidne bulunan 4 farklı sheet ten arattığım verileri tek sayfada toplayabilmek.

ekte bir dosya koydum. Bu dosyada "Ana Sayffa" kısmında 2. stunda bulunan yere aratmak istediğim ürün kodunu yazacağım ve diğer 4 sheet içeridsindeki stok adetlerini ve açıklamaları "ana sayfa" daki yerlerine yazacak.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Arama sayfasına ekipman kodlarını yazarak; hangi sayfalardan nelerin geleceğinin bir kaç örneğini elle yazarmısınız, kodlar tüm soylarda farklı farkı gördüm.

İlginiz iççin şimdiden teşekkürler.

B stununa yazdığım ekipman kodlarını 4 sayfada arayacak (KM-SATEK-GESATEK-HIZ) ve bulduğu açıklamayı C stununa yazacak. Daha sonra ise F stununa KM sayfasında bulduğu adedi, G srununa SATEK sayfasında bulduğu adedi, H srununa GESATEK sayfasında bulduğu adedi ve I stununa HIZ sayfasında bulduğu adedi yazacak.

Açıklama kısmı çok fazla önemli değil. Eğer olmas ise sorun olmaz. Ama yazılı ürünü F-G-H-I stunları için ayrı ayrı aratacak ve adetlerini bulması gerekiyor.

Örnek olarak ekteki dosyaya yazdım. Bir kaç kod var. O kodları aratması ve bulduğu adetleri F-G-H-I stunlarına yazması benim için yeterli olacaktır.

şimdilik bu kadarını yapabildim

Sn. lev_sez; Keşke verdiğin örneklerin sutunlarda bir karışılıkları olsaydı, YOK hatası olan örneklerden seçmişsin,
ekli dosyayı inceleyin

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler yardımlarınız için.

E stunu aslında F+G+H+I stunolarının toplamı olması gerekiyor.

F sutununa KM sayfasında bulduğu stokları
G surununa SATEK sayfasında bulduğu stokları
H sutununa GESATEK sayfasında bulduğu stokları
I sutununa HIZ sayfasında bulunan stokları yazması mümkün müdür?

En sonunda E stununda tüm bu ayrı sayfalarda bulduğu adetleri toplayacak.

Ekli dosyayı inceleyiniz

Sn. ömer beyin yardımıyla dosya isimlerini buldurmayı sağladık, istediğiniz şekilde olup olmadığını kontrol edermisiniz.

Ekli dosyalar

Geri