• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfalardan toplam alma

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın ustalarım ekte bulunan örnek içerisinde gerekli açıklamayı yaptım

isimleri 1-110 olan sayfalar arasında bulunan formlarda örnek olarak Ali VELİ ismini (B3:B60) arasında arayacak bulduğu sayfalardaki H sütunundaki şahsa ait rakamı toplayarak Ödeme sayfasındaki H sütununa yazacak.

Burada önemli olan bazı sayfalardaki formlar 60. satıra kadar giderken bazı formlarda 20 veya 21. satırda son buluyor. Ayrıca her isim her sayfada yok

Elimdeki listede genellikle 22 şahsın ismi standart ama bazı formlarda sadece 2-3 şahıs ismi var tabii bu arada IBAN sayfasında yaklaşık olarak 150 isim mevcut yani tek tek toplam almam çok uzun sürdüğü için formül veya macro ya ihtiyacım var. şimdiden teşekkür eder hocalarıma ve ustalarıma saygılarımı sunarım

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub aktar_59()
Dim sh As Worksheet, sat1 As Long, sat As Long, i As Long
Dim ikramiye1 As Double, ikramiye2 As Double
Sheets("Ödeme").Select
sat = Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
If sat < 3 Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
For i = 3 To sat
    ikramiye1 = 0
    ikramiye2 = 0
    For Each sh In Worksheets
        If IsNumeric(sh.Name) Then
            sat1 = sh.Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
            ikramiye1 = ikramiye1 + WorksheetFunction.SumIf(sh.Range("B3:B" & sat1), _
                Cells(i, "B").Value, sh.Range("H3:H" & sat1))
            ikramiye2 = ikramiye2 + WorksheetFunction.SumIf(sh.Range("B3:B" & sat1), _
                Cells(i, "B").Value, sh.Range("I3:I" & sat1))
        End If
    Next
    Cells(i, "H").Value = ikramiye1
    Cells(i, "I").Value = ikramiye2
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamamlandı" & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"

End Sub

Ekli dosyalar

Usta Allah razı olsun sorunum çözüldü muazzamsın :)

Aslında sorunumu eksik bildirmişim. H sütunundaki toplamlar H, I sütunundaki toplamlar ise I sütununa eklenecek ben bunu 2 tıklama butonu ile hallettim ama tek bir macro ile olsaydı daha iyi olurdu benim için

son olarak bir şey daha istemek zorundayım. Ben H sütunundaki verileri başka bir hücreye yazdığım formülle buluyorum ve eğer değer girmemiş isem H sütununda herhangi bir sayı olmadığında formül yazılı olduğu için #DEĞER! yazısı var hal böyle olunca senin macro o sayfanın H sütununu tararken bu sonuçla karşılaşınca hata veriyor tüm sayfalardaki H sütununda değer olunca sıkıntımız yok kısaca sayısal değer dışında bir şeyle karşılaşınca macronun hata olarak görmesini engelleyebilirmiyiz.

Eğer bu isteğim sıkıntı yaratacaksa değer vermediğim sayfaları boş bırakabilirim.

Tekrar Allah razı olsun ellerin ve aklın dert görmesin usta

Usta Formül üzerinde oynama yapıyorum ama atladığım bir yer var herhalde :( 2 ayrı tıklama yaptım 1. olan senin yazdığın H sütununu toplayan. 2. tıklama ise I sütununu toplayan dedim ama I sütunundaki toplamları Ödeme sayfasındaki I sütununa alamadım

Hatamı buldum ve düzelttim Usta :) bir tek sorunum değer girilmemiş formül olan hücre ile karşılaşınca hata vermesi onun dışında toplamlar süper :)

Son düzenleme:
Dosyanızı istediğiniz şekilde güncelledim.
2 numaralı mesajdan indirebilirsiniz.:cool:

Usta Allah razı olsun sorunum çözüldü muazzamsın :)

Aslında sorunumu eksik bildirmişim. H sütunundaki toplamlar H, I sütunundaki toplamlar ise I sütununa eklenecek ben bunu 2 tıklama butonu ile hallettim ama tek bir macro ile olsaydı daha iyi olurdu benim için

son olarak bir şey daha istemek zorundayım. Ben H sütunundaki verileri başka bir hücreye yazdığım formülle buluyorum ve eğer değer girmemiş isem H sütununda herhangi bir sayı olmadığında formül yazılı olduğu için #DEĞER! yazısı var hal böyle olunca senin macro o sayfanın H sütununu tararken bu sonuçla karşılaşınca hata veriyor tüm sayfalardaki H sütununda değer olunca sıkıntımız yok kısaca sayısal değer dışında bir şeyle karşılaşınca macronun hata olarak görmesini engelleyebilirmiyiz.

Eğer bu isteğim sıkıntı yaratacaksa değer vermediğim sayfaları boş bırakabilirim.

Tekrar Allah razı olsun ellerin ve aklın dert görmesin usta

Usta Formül üzerinde oynama yapıyorum ama atladığım bir yer var herhalde :( 2 ayrı tıklama yaptım 1. olan senin yazdığın H sütununu toplayan. 2. tıklama ise I sütununu toplayan dedim ama I sütunundaki toplamları Ödeme sayfasındaki I sütununa alamadım

Hatamı buldum ve düzelttim Usta :) bir tek sorunum değer girilmemiş formül olan hücre ile karşılaşınca hata vermesi onun dışında toplamlar süper :)

Tekrar Allah sizden ve forumu kuranlarda razı olsun çok sağol usta

Geri