• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Sayfalardan Süzme textbox

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaşlar Merhaba,

Foruma yeni kayıt oldum. Gayet güzel bilgiler mevcut. Yalnız aradığım bilgiyi bulamadım.

Benim isteğim textboxa metin girdikçe diğer sayfalardan süzüp ilk sayfaya getirmesidir. Zaten tüm sayfalarda textbox var 1 tane. Giriş sayfasındaki textbox da onlarla aynı görevi görecek, fakat tüm sayfalarda arama süzme yapıp giriş sayfasına getirmesini istiyorum. Aslında kolay gibi gözüküyor. Ama kodları pek bilmediğim için beceremedim.

Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

foruma hoş geldin 1/1 35

- ilk sayfa nedir.
- sayfalar arası dolaşmak için butonlar bulunan GİRİŞ sayfası mı?
- burası ise burada nereye aktarılacak?
- burası değilse yeni bir sayfa mı?
- yeni sayfa ise mevcut mu, eklenecek mi?
- 4-5 seçim olduğunda alt alta mı aktarılacak, öncekiler mi silinecek?

vs vs...

ilk sayfa dediğim evet GİRİŞ sayfası oluyor. sadece görüntülemesini istiyorum. örneğin textboxta birşey aradığımızda alt alta GİRİŞ sayfasına boş hücrelere sıralansın istiyorum. ama sadece b sütunundakileri aramasını istiyorum. GİRİŞ sayfasına atarken de A F arası bütün sütunlar gelsin istiyorum.

kısaca diğer sayfalardaki textboxlar gibi olcak ama onlar sadece bulunduğu sayfayı süzüyor. benim bu istediğim tüm sayfalarda süzcek.

ben özet diye ayrı bir sayfa ekledim.
giriş sayfası uygun değil.

ekteki dosya...

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim mancubus. Yalnız birşey daha sorcaktım. sonuçları göstermesi için tüm açıklama kısmını yazmak gerekiyor. Örneğin sadece nepteo diye aratsak bütün nepteo içeren açıklamalar çıksa öyle çok mu zor olur. onu da tamamlayabilirseniz çok sevinirim. çok şey istemiyorumdur umarım :)

ilgili satırları aşağıdaki ile....

Kod:
            For i = 3 To .Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
                If [COLOR="Red"]InStr(1, Trim(.Cells(i, "B").Value), METİN1) > 0[/COLOR] Then
                    .Range("A" & i & ":F" & i).Copy _
                        wsOzet.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Offset(1, 0)
                End If
            Next i

Son düzenleme:
hocam çok teşekkür ederim. son bir sorum var. büyük küçük harf duyarlılığı var. Matchcase ile ilgili bi kod mu gerekiyor. nereye ne yazmamız gerek. onu da cevaplayabilirseniz çok memnun olcam. tekrardan çok çok teşekkür ederim :)

Kod:
        If InStr(1, Trim(.Cells(i, "B").Value), METİN1[COLOR="Red"], vbTextCompare[/COLOR]) > 0 Then
        End If
    Next i

Son düzenleme:
veya

Kod:
        If InStr(1, [COLOR="Red"]Ucase([/COLOR]Trim(.Cells(i, "B").Value)[COLOR="red"])[/COLOR], [COLOR="red"]Ucase([/COLOR]METİN1[COLOR="red"])[/COLOR]) > 0 Then
        End If
    Next i

unutmadan.

büyük-küçük harf duyarlılığının kaldırılmasının sıkıntılara yol açabileceği de unutulmamalı.
yerel harflerde sıkıntı olabilir. "olur" değil, "olabilir".

Geri