• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Sayfalardan Hücre Çağırma (Soru)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erceee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 TR
İyi günler arkadaşlar,

Yaklaşık 100 sayfalık çalışma kitabı var ve bir tane de özet sayfası var.
Bu özet sayfasında örneğin,
C1 Hücresine =Sayfa1!K100 hücresini çağırıyorum.
C2 Hücresine de aynı şekilde =Sayfa2!K100 hücresini çağırmak istiyorum.

Bu şekilde 100 Sayfada bulunan K100 hücrelerini, özet sayfasındaki C100'e kadar almak istiyorum. Tek tek uğraşmak zaman kaybı oluyor bunun için farklı bir yol var mı?

Şimdiden teşekkürler

c1 hucresine asagidaki formulu yazip asagi cekiniz..

Kod:
=INDIRECT(ADDRESS(100;11;;1;"Sheet"&ROW(A1)))

100 yuzuncu satiri 11 K sutununu "Sheet"&ROW(A1) ise sayfa adini temsil etmektedir..

mustafaine teşekkürler, bu şekilde çalıştıramadım mümkünse
C5'den itibaren çağırmaya başlayacağım için ona göre tekrar uyarlayabilirmisiniz?

=Sayfa1!K101 şeklinde c5 hücrem.

Son düzenleme:
C5 ICIN

Kod:
=DOLAYLI(ADRES(101;11;;1;"sheet"&SATIR(A1)))

seklinde deneyiniz..

teşekkürler yardımınız için fakat başvuru hatası veriyor. bir şekilde hallederim artık mantığı kavradım tekrar teşekkürler

sayfa adini bulamamistir sanirim bu durumda sheet yazan bolumu sayfa yaparsaniz duzelecektir.. Olmadi dosyaniz uzerinde duzenleme yapmaya calisayim..

"sheet" "sayfa" değişikliği ile düzelti. çok sağolun mustafaine

Rica ederim, hic turkce kullanmadim bu konuda benimde zayifliklarim var.. sorun oyle yada boyle cozulduyse problem yok demektir, kolay gelsin..

Sn Mustafaine

Öncelikle çok teşekkür ederim.Çok işime yarayan bir formül olacak,
Fakat ekteki örnekte göreceğiniz gibi sayfa adı değişik olunca baş! hatası veriyor
bunu nasıl düzeltebilirim.
Excelim Türkçedir

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Formülü aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz.

Kod:
=DOLAYLI(ADRES(24;6;;1;"TANIMLAMA KARTI"&METNEÇEVİR(SATIR(A1);"000")))

Mükemmelsiniz
Başka konudan alıntı yapmayı bilemediğim için sizinle bu sitede daha önce yazışmış olduğumuz konu için bunu kullanacağımı bildireyim.
"http://www.excel.web.tr/f48/sayfalarda-bulunan-girdileri-ana-sayfaya-ortalama-olarak-aktarmak-t102648.html"
İlgili dosyayı düzenleyince yayınlarım.
Not:Konu kapatma benim yetkimde midir?

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Emeği geçen ,üzerinde kafa yoran herkese tekrar teşekkür ederim.

Ekteki dosyayı örnek olarak hazırladım.Bir formülasyon ve sayfa çoğaltma işlemine girmeden önce size danışmak istedim.

F24/F25/F26 nolu satırlardaki formüller gereği devam eden sayfalardaki ilgili sistemlere ait değeri getiriyor.

Hedefim;
Formülde de göreceğiniz gibi her sayfanın W9 hanesi 1 ise yani "iş alındı" teyidi varsa,veri alacağı bütün sayfalardaki F24 leri toplasın.

Sonra aynı işlemi W10 daki alınamadı için yapacağım.

En sonunda da genel olarak iş alınsın yada alınmasın hepsini toplasın isteyeceğim.

Dosya üzerinde yapacaklarım;
1-Her sistem adları için C23...C45 kadar olanlar için birer sayfa oluşturmak ve şu andaki F24..F26 arasında ki formulü kullanmak (sayfa isimlerinde "TANIMLAMAKARTI00.." yazılı olmadığı için hücre içerisinde ki formül onları dahil etmeyecektir diye düşünüyorum)
2-Birinci maddede hazırlanan sayfaları formülüze ederek ortalamalarını almak
3-Bütün bu işleri ana ön sayfaya"ORTALAMA" isimli sayfa da sade hale getiririm

Bütün bunları yapmaya gerek var mı?Yoksa İlgili satıra "eğer=w9=1 ise,sayfalardaki W(9)=1 ise bütün sayfalardaki F24 leri topla" gibi bir formül olabilir mi?

saygılarımla,

Ekli dosyalar

Geri