• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfalardaki verileri eşleştirme

Excel Vers. ve Dili
Türkçe ve exel 2003 sp3
Örnek dosyamdaki tablodaki verileri başka sayfadaki veriler ile eşleştirip aradaki farkı hesaplamak istiyorum.Nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba

İstediğiniz ektedir.
Dikkat etmeniz gereken şey veri sayfasındaki tablo eğer büyüyecekse formüldeki sabitlerinde büyümesi gerekir. Birde veri sayfasında kayıtlar tek olmalı.
İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim. Fakat formül hazırlama konusunda oldukça zayıf olduğum için soruyorum. Eğer tablodaki veriler değişirse eşleşme kendiliğinden olacakmı acaba. Çünkü denediğimde #AD? bu ibareler çıkıyor.

Üstadım tekrar yardımcı olurmusun acaba

Merhaba.
Formüldeki 'VERİ SAYFASI'!$C$3:$C$12 , 'VERİ SAYFASI'!$B$3:$B$12, 'VERİ SAYFASI'!$A$3:$A$12 ifadeleri "veri sayfası" sayfasındaki hücre aralıklarını sabitliyor. Siz "veri sayfasındaki" tabloyu büyütecekseniz örneğin c3 ile c30 arasında olacaksa yukarıdaki formül içeriğinde bulunan ifadeleride C3 C30, A3 A30, B3 B30 yapmalısınız.
İyi günler dilerim.

Dediğiniz gibi yaptım fakat yine olmadı hatta formülü bir başka yere dahi kopyalayamadım.

Herhalde ben 2003 kullanıyorum ondandır. 2003 bu formülü nasıl çeviririz acaba.

=_xlfn.SUMIFS('VERİ SAYFASI'!$C$3:$C$12;'VERİ SAYFASI'!$A$3:$A$12;TABLO!J40;'VERİ SAYFASI'!$B$3:$B$12;TABLO!K40)

Bu formülü 2003 versiyonunda nasıl kullanabilirim.

Teşekkür ederim istediğim oldu. Yalnız bir soru sorabilirmiyim? Formül aralarındaki -- işaretleri ne anlama geliyor.

Geri