• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfalardaki karışık verileri toplamak ?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Merhaba arkadaşlar öncelikle forumda emeği geçen herkese teşekkürler benim sorum şu, farklı sayfalardaki karışık olarak duran firmaların bakiyelerini 3. sayfada toplayarak görmek istiyorum. örneğin, 1 sayfada 5. sıradaki a firması ile, 2 sayfada 8. sıradaki b firmasını, 3. sayfada toplam olarak görmek. not= firmalar karışıktır ve düzenleme yapmadan otomatik bulabilir mi firma isminden ?

Ornek bir dosya eklerseniz ve hangilerini toplamasini istediginizi yazarsaniz, cozum uretilebilir. ayrica anladigim kadariyla sadece satir sayilari farkli bu durumda basit bir sekilde cozulebilir; hem satir hem sutunlar farkli ise problem olabilir.

görüntü ekledim şimdi görüntüler üzerinden anlatayım örnek firmamız ELBAN GÜMRÜK olsun şimdi 1 sayfada elban gümrük 3 sırada bulunmakta, 2 sayfada ise 7. sırada bulunmakta ben bu sayfalardaki elban gümrüğün tutarlarını 3 sayfada 3. sıradaki elban gümrüğe yazmak istiyorum bunu otomatik olarak yapabilirmiyiz yani sisten otomatik olarak elban gümrüğü algılayıp 1 sayfadaki ve 2 sayfadaki elban gümrükleri, 3 sayfadaki elban gümrüğe yazar mı ? çok zor sanmıyorum ama excel bu belli de olmaz :)

Ekli dosyalar

• sayfa 1.jpg
    sayfa 1.jpg
    20.2 KB · Görüntüleme: 15
  • sayfa 2.jpg
    sayfa 2.jpg
    19.5 KB · Görüntüleme: 5
  • sayfa 3.jpg
    sayfa 3.jpg
    19.7 KB · Görüntüleme: 4
resimler cok kucuk dolayisiyla bisey gorunmuyor.

=SUMIF(Sayfa1!A:A,"elban gümrük",Sayfa1!B:BL)

yukaridaki gibi bir formulel cozulebilir, ornegin yukaridaki ornek sayfa 1`in A sutununda elban gümrük yaziyorsa karsisindaki B sutununu toplamaktadir, her sayfa icin bunu yapabilirsiniz. Ama sayfa sayiniz cok fazla ise baska bir cozum onerecegim.

resimleri tekrar ekledim şimdiden teşekkür ederim ben madde madde anlatayım daha acıklayıcı olması bakımından

1. sayfa 1 de bir elben firması 3 sırada yer almaktadır.
2. sayfa 2 de elben firması 7 sırada yer almaktadır.
3. ben 3 sayfaya elben firmasının yanında bulunan bakiyeyi 2 sayfanın toplamı olarak 3 sayfada görmek istiyorum
4. 100 kadar firma var tek tek formül yazmadan bunları otomatik yapar mı ?
5. firmaların yerleri karışıktır alfabetik sıralama ile düzenlenebilir mi ?
6.olsa da olmasa da çok teşekkür ederim... :)

Ekli dosyalar

• sayfa 1.jpg
    sayfa 1.jpg
    21.6 KB · Görüntüleme: 13
  • sayfa 2.jpg
    sayfa 2.jpg
    21.4 KB · Görüntüleme: 7
  • sayfa 3.png
    sayfa 3.png
    16.1 KB · Görüntüleme: 6
=SUMIF(Sayfa1!A:A,"elban gümrük"&"*",Sayfa1!G:G)

seklinde bir formul ile sonuca ulasabilirsiniz.

çok teşekkür ederim iyi çalışmalar...

Geri