• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfalarda bulunan birden fazla sütun bilgilerini eşleştirme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019 TR-EN 64 Bit
Merhaba,

İki farklı Sayfam mevcut "2011" ve "2012" bu iki sayfada "A" sütünündan "H" sütununa kadar veriler var. Elde etmek istediğim "2012" sayfasındaki "B" sütununu "2011" "B" sütunuyla eşleştirip aynı zamanda "F" sütunlarıylada eşleştirip "2011" "G" sütunundaki değeri "2012" "I" sütununa yazması.
Sanırım bıraz karışık oldu. Formda arattırdım ama bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim. Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

İki farklı Sayfam mevcut "2011" ve "2012" bu iki sayfada "A" sütünündan "H" sütununa kadar veriler var. Elde etmek istediğim "2012" sayfasındaki "B" sütununu "2011" "B" sütunuyla eşleştirip aynı zamanda "F" sütunlarıylada eşleştirip "2011" "G" sütunundaki değeri "2012" "I" sütununa yazması.
Sanırım bıraz karışık oldu. Formda arattırdım ama bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim. Örnek dosya ektedir.

Merhaba
Ekli dosyayı incelermisiniz

Ekli dosyalar

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Elinize sağlık.

Numan arkadaşım asıl dosyaya aktarırken sorunla karşılaştım "#N/A" acaba zahmet olmazsa formulleri biraz açıklayabilirmisiniz.

Son düzenleme:
Numan arkadaşım asıl dosyaya aktarırken sorunla karşılaştım acaba zahmet olaz ise formulleri bıraz açıklayabilirmisiniz.

Merhab
Formül dizi formüldür
formül yazıldıktan veya kopyalandıktan sonra direk entere basmadan Ctrl+Shift+Entere aynı anda basıp terk etmek gerekiyor
Bu şekilde deneyiniz

Merhab
Formül dizi formüldür
formül yazıldıktan veya kopyalandıktan sonra direk entere basmadan Ctrl+Shift+Entere aynı anda basıp terk etmek gerekiyor
Bu şekilde deneyiniz

Dediğinizi yaptım olumlu sonuç aldım 99 ile sınırlı olan yeri ürün sayısı kadar genişlettim arama kriteri geniş olduğu için sayfada çok etkileyici kasmalara neden oludu.
Kasmaması için nasıl bir yol izlemeliyiz.
Ürün sayısı 60000 üzerinde.

Dediğinizi yaptım olumlu sonuç aldım 99 ile sınırlı olan yeri ürün sayısı kadar genişlettim arama kriteri geniş olduğu için sayfada çok etkileyici kasmalara neden oludu.
Kasmaması için nasıl bir yol izlemeliyiz.
Ürün sayısı 60000 üzerinde.

Merhaba
verileriniz oldukça çok
Bu konuyu yeni başlık altında sorarsanız yardımcı olacak bulunacaktır
yapmak istediğnizi birazdaha açıklarsanız belki bir yol bulunabilinir

Geri