• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Sayfadan Veri Çekme

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Ekli dosyadaki "Ödeme Takip" sayfasında sarı renkle gösterilen Kredi Türü bilgilerinin de diğer veriler gibi "Kredi Detay" sayfasından formülle aktarımını sağlamak istiyorum, yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Olabilir belki, ama ben veriyi detay sayfasından almak istiyorum. Çünkü Aynı firmanın farklı tarihlerde kullandığı farklı kredi türleri olabilir. Böyle bir durumda önermiş olduğunuz formül çok sağlıklı olmaz. Ama ilginiz için yine de teşekkür ederim.

Veri aktarmada yardım

Mrb.banada yardımcı olurmusunuz acaba...kredi ileilgili tabloya baktım fakat bir türlü kendi dosyamda uyarlayamadım...dosyam ekte.yapmak istediğim makbuz ekranında altta 1 yazdığımda veri sayfasındaki bilgileri ekrana getirmesi. Yan yana ve alt alta şeklinde
formu açınca anlıycaksınız nasıl çıkmasını istediğimi

Ekli dosyalar

Mrb.banada yardımcı olurmusunuz acaba...kredi ileilgili tabloya baktım fakat bir türlü kendi dosyamda uyarlayamadım...dosyam ekte.yapmak istediğim makbuz ekranında altta 1 yazdığımda veri sayfasındaki bilgileri ekrana getirmesi. Yan yana ve alt alta şeklinde
formu açınca anlıycaksınız nasıl çıkmasını istediğimi

Merhaba
E28 hücresine
Kod:
=EĞER($D28="";"";DÜŞEYARA($D28;'VERİ LİSTESİ'!$A:$G;2;0)&" "&DÜŞEYARA($D28;
'VERİ LİSTESİ'!$A:$G;3;0))
E29 hücresine
Kod:
=EĞER($D28="";"";DÜŞEYARA($D28;'VERİ LİSTESİ'!$A:$G;4;0)&" "&DÜŞEYARA($D28;
'VERİ LİSTESİ'!$A:$G;5;0))
E30 hücresine
Kod:
=EĞER($D28="";"";DÜŞEYARA($D28;'VERİ LİSTESİ'!$A:$G;6;0)&" "&DÜŞEYARA($D28;
'VERİ LİSTESİ'!$A:$G;7;0))
Bu formülleri yazın ve deneyin.
Not : 1 yazan yeri değiştirdiğiniz takdirde ona göre diğer veriler değişecektir.

Acil ilginize çok teşekkürler
fakat 1 yazınca ad soyad ve tc çıktı
alt satırlara verdiğiniz formülleri girdiğimde giğer bilgileri ekrana gelmiyor...boş kalıyor...

çok özür diliyorum..
Formulü yazarken hata yapmışım. Düzeldi..
Allah razı olsun sizden ...
Ellinize sağlık...

tekrar merhaba
bu excel dosyasına benzer farklı dosyalarım var. bu dosyaları tek dosyada birleştirdim.
ana sayfadan diğerlerine köprü ile ulaşıyorum. fakat dosyaya masaüstüne kısayol yaparak ulaşınca köprülerim çalışıyor. ama ben kısa yoldan ulaşmak istemiyorum..yanlışlıkla bişey yaparak kaydeder ve bozarım diye dosyayı yedekleyip masa üstünden kısa yol olmadan çalışmak istiyorum. dosyayı masa üstüne kopyalayıp çalışmak istediğimde köprülerim çalışmıyor..
belirtlien dosyayı bulamıyor..diye mesaj çıkarıyo ekrana...
niye yaptığını anlayamıyorum....dosyayı eklemeyi buldum da ..yine ekleyemiyorum çünkü boyutu büyük geldi...

Teşekkür ederim ama sorum yanlış anlaşıldı galiba. Kredi detay sayfasındaki veriyi ödeme takip sayfasına aktarmak istiyorum. Yani Ödeme Takip sayfasında sarı renkli alandaki kredi türlerini Kredi detay sayfasından formülle çekmek istiyorum.

Ödeme Takip sayfası l36 Hücresine ;

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(D36;'Kredi Detay'!B$3:H$8;7;0));"";DÜŞEYARA(D36;'Kredi Detay'!B$3:H$8;7;0))

Aşağı doğru yapıştırınız..

Bir Firma Farklı tarihlerde, farklı türde başka krediler kullandığında bu formül doğru sonucu vermeyecek..

Herkese öneriler için çok teşekkür ediyorum.
Mevcut Formüller üzerinde küçük bir değişiklikle istediğim şeyi gerçekleştirdim. Merak edenler için dosyamı ekledim.
Herkese iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Geri