• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Sayfadan Veri Çekme / İndis ve Kaçıncı

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
EK'te ki çalışmada İndis ve Kaçıncı fonksiyonlarını kullanarak "MAAŞ" sayfasının E4 hücresine "DATA" sayfasından veri çekmeye çalıştığım bu çalışmada yapmak istediğim şey B2 hücresindeki sicile "DATA" sayfasının Q ve R sütunlarındaki maaş bilgilerini alma hususun da yardımlarınızı rica ediyorum. Örneğin sicil 2 de Q sütununda maaş bilgisi var onun, sicil 3 de R sütununda maaş bilgisi var bunları tek formülde gelmesini sağlama.

Ekli dosyalar

Yukarıdaki E4 hücresine yazdığım formülle farklı iki sayfa olursa nasıl yapabiliriz bu hususta yardımlarınızı rica ediyorum. Sicil 3 "DATA" sayfasında, Sicil 2 "ARŞİV" sayfasında, Sicil 2 dediğimde veriyi "ARŞİV" sayfasından almasını, Sicil 2 dediğimde veriyi "DATA" sayfasından almasını sağlamak.

Ekli dosyalar

Deneyiniz.

C++:
=EĞER(EĞERSAY(DATA!$A$2:$A$300;B4)=0;EĞERHATA(İNDİS(ARŞİV!$A$2:$R$300;KAÇINCI($B4;ARŞİV!$A$2:$A$300;0);ARA(2;1/(KAYDIR(ARŞİV!$Q$2;KAÇINCI($B4;ARŞİV!$A$2:$A$300;0)-1;;;2)<>0);SÜTUN(KAYDIR(ARŞİV!$Q$2;KAÇINCI($B4;ARŞİV!$A$2:$A$300;0)-1;;;2))));"");EĞERHATA(İNDİS(DATA!$A$2:$R$300;KAÇINCI($B4;DATA!$A$2:$A$300;0);ARA(2;1/(KAYDIR(DATA!$Q$2;KAÇINCI($B4;DATA!$A$2:$A$300;0)-1;;;2)<>0);SÜTUN(KAYDIR(DATA!$Q$2;KAÇINCI($B4;DATA!$A$2:$A$300;0)-1;;;2))));""))

Hücre aralıklarında farklılık vardı. Düzenleme yaptım. Son halini kullanırsınız.

Teşekkür ederim.

Geri