• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfadaki o haftaya denk gelen tarih/işleri listelemek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan swxtr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe-2016
Merhaba,
bir dosyada günlük duruşma listesi var. Ve aynı dosyanın menü sayfasına bu duruşmalar sayfasından o haftaki duruşmaları tarih veya kaç tane olduğu bilgisini almak istiyorum.

Mesela;
Duruşma listesi sayfası >>>>Menü sayfası
Bu hafta 12 druşma var Gibi.
= ile o haftayı tek tek formüllediğimde günleri değiştirmek gerektiğinde taşınan o gün taşındığı yeni sütundaki tarihini veriyor.

=A2 bu gün ise onu mesela 30. Marta kesip yapıştırdıysam =A66 oluyor(:
Acaba hangi formülle hallolur?

Aşağıdaki Formülü deneyiniz.
Kod:
=EĞERSAY('DURUŞMA LİSTESİ'!$A$2:$A$143;BUGÜN())&" DURUŞMA VAR"

Korhan Bey'in formülle çözümünü, alternatif olarak makro ile desteklemek istiyorum.

Kod:
[SIZE="2"]Sub Emre()
    Dim i%, sat%
    sat = 4: Sayfa14.Range("L4:P50").ClearContents
    With Sayfa1
        For i = 2 To .Range("A65536").End(3).Row
            If CDate(.Cells(i, 1).Value) >= CDate(Sayfa14.Range("E2").Value) And _
               CDate(.Cells(i, 1).Value) <= CDate(Sayfa14.Range("E2").Value + 7) Then
                Sayfa14.Cells(sat, "L").Value = .Cells(i, 1).Value
                Sayfa14.Cells(sat, "M").Value = .Cells(i, 2).Value
                Sayfa14.Cells(sat, "N").Value = .Cells(i, 3).Value
                Sayfa14.Cells(sat, "O").Value = .Cells(i, 4).Value
                Sayfa14.Cells(sat, "P").Value = .Cells(i, 5).Value
                sat = sat + 1
            End If
        Next i
    End With
    sat = Empty: i = Empty
End Sub[/SIZE]

Herkese çok teşekkür ederim. Çözümler harika(:

Dosyanız ektedir. İnceleyin.

Elinize sağlık. Yalnız yüklediğim dosyanın asıl olanına yani gerçek bilgiler yüklü olanına formülleri kopyaladığımda çalıştıramadım..
Formüller örnek dosyadan bilgi alıyor. Örnek dosya adını temizlediğimde ise sayı hatası veriyor.biraz karıştırdım sanırım.

Güncel. Yalnız yüklediğim dosyanın asıl olanına yani gerçek bilgiler yüklü olanına formülleri kopyaladığımda çalıştıramadım..
Formüller örnek dosyadan bilgi alıyor. Örnek dosya adını temizlediğimde ise sayı hatası veriyor.biraz karıştırdım sanırım.

Önerdiğim formüller DİZİ formüldür.

Formülü hücreye yazdıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk etmeniz gerekir. Aksi halde çalışmaz.

Peki, =EĞERSAY('DURUŞMA LİSTESİ'!$A$2:$A$131;BUGÜN())&" DURUŞMA VAR" bu formüle o gün iş yoksa 0 çıkıyor bunu "DURUŞMA YOK" yazdırmak için formüle ne eklemek gerekir?

Kod:
=eğer(eğersay('duruşma listesi'!$a$2:$a$131;bugün())=0;" DURUŞMA YOK";eğersay('duruşma listesi'!$a$2:$a$131;bugün())&" DURUŞMA VAR")

Son düzenleme:
Kod:
=eğer(eğersay('duruşma listesi'!$a$2:$a$131;bugün())=0;" DURUŞMA YOK";eğersay('duruşma listesi'!$a$2:$a$131;bugün())&" DURUŞMA VAR")

Teşkkürler.
Düzeltme;
Tamamdır, formül düzgün çalışıyor benim hatamdan dolayı sıkıntı olmuş.

Son düzenleme:
Hatayı düzelttim.
Kod:
=eğer(eğersay('duruşma listesi'!a2:a131;bugün())=0;"DURUŞMA YOK";eğersay('duruşma listesi'!a2:a131;bugün())&" DURUŞMA VAR")

Geri