• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı sayfa sekmelerindeki veriyi bir sayfa sekmesinde toplama

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Selaamun Aleykum

Aynı çalışma kitabında bir ürüne ait sayfa sekmelerindeki verilerin başka bir sayfa sekmesinde (toplam) toplamak.
benim aklıma aşağıdaki formül aklıma geliyor ama sayfa sekmesinin 30 gibi olduğunu düşünürsek çok uzun oluyor.

=TOPLA(DÜŞEYARA(A1;'1'!A1:B5;2;0);DÜŞEYARA(A1;'2'!A1:B5;2;0)...........) DİYE GİDİYOR.
KONU ACİL OLDUĞU İÇİN PEK FAZLA ARAŞTIRMA İMKANIM OLMADI.
YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Selaamun Aleykum korhan bey ALLAH (C.C.) sizden razı olsun.
ama şöyle bir sıkıntı yaşadım. gönderdiğiniz örnek office 2003 ait sanırım. Bendeki (işyerindeki) de 2007 versiyonu Sizin yazdıklarınızı esas tabloya uyarladım bi türlü olmadı. Fakat evde portable office vardı onda denedim oldu.
Sorun sürüm farklılığı olabilir mi?
Saygılarımla Hayılı geceler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Bende 2010 versiyon var. Ekteki dosya 2010 versiyonda kaydedildi. bir sorun görünmüyor. Sizde denermisiniz.

Ekli dosyalar

Selaamun Aleykum korhan bey. ilk başta özür diliyorum. Çünkü ekteki dosya düzgün çalıştı bunun akabinde ben size teşekkür edemedim. Sizinde yardımınızla İş yerinde yaptığım çalışma ertelendi, benimde moralim bozuldu. Şimdi yaptığım çalışma tekrar gündeme geldi. Bununla beraber size sorularım olacak. Yardımcı olursanız sevinirim.

1. Verdiğiniz örnekte sanırım sayfa sayısı belli olmadığı için kaydırma ve diğer formülleri kullandınız. (ben yanlış anlamış olabilirm) Ben aylık rapor yapıyorum yani sekme sayısı 31 (31 gün, 30 gün olan raporda 31. gündeki datalar boş olacak) sayfa numaralarım 1, 2, 3,....31 (son sayfa). bu şekilde tekrar güncelleyebilir misiniz? (Durumu basite indirmek istiyorum)

2. Hazırladığım aynı raporda farklı sayfalardaki verilerin toplamını yapacağım 2 şart var. sayfalardaki a2:c6 aralığında 1.şart (a sütunu) ve 2. şart (b sütunu) larına uyan verilerin (c sütunu) roparda toplanması. örnek dosya ektedir. (İsterseniz Yeni konu açabilirim)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

ALLAH (C.C.) sizden razı olsun. Rabbim zihninizi her daim açık eylesin. İnşallah bunu çalışma sayfama entegre edebilirim. Sayfalar arası koşullu toplam baya karışıkmış :). Şimdilik böyle idare edeceğim. Makrolara göz attıktan sonra size sorularım olabilir. Çünkü vereceğiniz cevabı anlayabilecek düzeyde olmalıyım. Sevgi ve Saygılarım görüşmek üzere.

Geri