• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı satır ve sütuna uğrayarak veri çekmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan onrays
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

Döngüye ilk başlanıldığında "Alan.Column" 3 değerini almaktadır. Bu durumda MİKTAR kısmına ulaşabilmek için 3 sütun kaydırma yapmak gerekiyor. Alan.Offset(0,3) ifadesi bul işlemi yapmaktadır. "Offset" ifadesi kaydırma anlamına gelmektedir. Siz bu bilgilere göre Alan.Offset(0,3) ifadesindeki 3 değeriyle oynayıp istediğiniz ayarlamayı yapabilirsiniz.

Ayhan Bey,

sanırım tam anlatamadım.

For Each Alan In Range("C6:G17,H6:L17")

İkisininde Miktar Kısmı If Alan.Offset(0, 3) <> 0 Then geliyor ve makro sorunsuz çalışıyor.

Soru : Miktar kısmı birinin 3 sütunda diğerinin 4. sütunda budurumda ne yapmalıyım.

Teşekkür ederim.

Merhaba,

Bu durumda makroya koşul eklemek gerekecektir.

hocam küçük bir örnek verebilirseniz çok sevinirim.

Artı olarak If Alan.Offset(0, 3) <> 0 Then + Offset(0, 2) <> 0 + Offset(0, 4) <> 0 tüm sütunlarda 0 dan büyük sayı araması ve yazması.

Sanırım biraz fazla oluyoruz. verdiğiniz her kod tarafımca etüt edilmekte bunları yapamıyorum, o yüzden sizi uğraştırıyorum.

Teşekkür ederim.

hocam küçük bir örnek verebilirseniz çok sevinirim.

Artı olarak If Alan.Offset(0, 3) <> 0 Then + Offset(0, 2) <> 0 + Offset(0, 4) <> 0 tüm sütunlarda 0 dan büyük sayı araması ve yazması.

Sanırım biraz fazla oluyoruz. verdiğiniz her kod tarafımca etüt edilmekte bunları yapamıyorum, o yüzden sizi uğraştırıyorum.

Teşekkür ederim.

Sanırım Uzun olduğu için cevap vermediniz. Korhan Bey yardımlarınız için Teşekkür ederim.

Merhaba,

Bence siz bahsettiğiniz tablonuzun örneğini ekleyin. Ona göre kodu revize edelim. Çünkü sizlere kod önerirken eklediğiniz tablolara göre hareket ediyoruz. Bu sebeple tablonuzu görmekte fayda var. Hele ki sütunların yeri değişiyorsa tabloyu görmek şarttır.

Ayhan Hocam,

Ayrı ayrı 3 sayfa 3 soru biçiminde hazırladım.
Ekte yer almaktadır.

İlginiz ve alakanız için çok Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Ayhan Bey,

Çok teşekkür ederim. Şuan kullanmaya başladım farklı durumlar da deniyorum.

Yardımlarınız için minnettarım.

Geri