• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı periodlardan aylık ortalama alma

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Sayın Uzman arkadaşlar,
Farklı periodlarda verilmiş fiyatlardan istenilen aylara denk gelen fiyatların aylık ortalamasını almak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Siz uzmanların yardımlarını bekler, ekte örnek çalışmayı bilgilerinize sunar, konuya ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.
saygılarımla.

Ekli dosyalar

merhaba
bir şey soracağım bu hesaplamaları neye göre yaptınız onu izah edermisiniz fiyatla gün'ü ortaladığımızda farklı bir rakam çıkayor karşımıza örneğin ilk yazdığını sizin 80 iken ortalama fomülü yazdığımızda 58 çıkmaktadır. bu hesaplamayı neye göre yaptığınızı söylerseniz yardım etmeye çalışayım

Sayın İhsan bey,
İlk period 01.04.2010 / 05.05.2010 tarihleri arası olup, 80,-€ olarak belirtilmiştir.01.04.2010 / 30.04.2010 tarihleri arası 30 gün olup, Nisan ayının fiyatlarını oluşturmaktadır. Bu periodun 05.05.2010'a kadar olan kısmı mayıs ayına dahil edilecektır.
İkinci period 06.50.2010 / 04.06.2010 tarihleri arası olup, 118,-€ olarak belirtilmiştir. Mayıs ayının ortalamasını ise ilk periodun son 5 günü ile ikinci periodun 26 günü oluşturmaktadır.
Ekteki örnek dosyaya daha açıklayıcı bilgiler girdim. Konuya gösterdiğiniz ilgi için size çok teşkkür ederim.
Saygılarımla.
Ömer ÜZÜMCÜ

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba.

Ekli tabloyu bir inceleyin bakalım.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın Koken,
Öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgi için size çok teşekkür ederim. Çalışmanızı inceledim. Period tarihlerinde değişiklik yaptığım zaman özellikle period bitiş tarihindeki değişiklik tabloya yansımamaktadır. Period tarihleri acentalara göre değişkenlik göstermektedir. Burayı da çözebilirsek harika bir çalışma olacaktır.
saygılarımla.
Ömer ÜZÜMCÜ

Selamlar,

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan AYHAN,
Son derece güzel bir çalışma olmuş. Yalnız 1.periodun tarini 01/03/2011 yaptığımız zaman Kasım ayını hesaplamıyor. Ayrıca tarih değişikliklerinde gün 241 gün olarak hesaplanması sorun çıkartıyor ve değişiklikleri yapmamı engelliyor.
saygılarımla.
Ömer ÜZÜMCÜ

Selamlar,

Haklısınız. Tarihleri listeleyen bölümü genişlettikten sonra ortalamayı hesaplayan formülde hücre aralığını düzeltmeyi unutmuşum. Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.

Not: Mart ayınıda periyoda dahil etmişsiniz. Fakat alttaki ortalama bölümünde Mart ayının adı olmadığı için bununla ilgili bir işlem yaptırmadım.

Merhaba Korhan bey
Konu amacına ulaşmıştır yardımlarınız için size çok teşekkür ederim.
saygılarımla.
Ömer ÜZÜMCÜ

Merhaba Korhan bey,
İlişikteki çalışmanızı aynı sayfada bulunan tabloların sağında yer alacak şekilde tasarlamak mümkünmü? Mümkünse bu nasıl yapabiliriz? Yardımlarınız için size şimdiden çok teşekkür ederim.
saygılarımla.
Ömer ÜZÜMCÜ

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri