• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı paraların toplamı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kozmetikcantam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
K

Kozmetikcantam

Misafir
Arkadaş ek'te bir dosya gönderiyorum. Çalıştığım ürünler ve siparişlerini verdiğim ürünler döviz üzerinden hesaplanıyor. dolar ve euroların toplamlarını ayrı ayrı toplamak istiyorum. Mesela Euro yu ayrı, Doları ayrı toplayacak... Nasıl yapabilirim? Ekteki dosyada da ne anlatmak istediğimi daha iyi anlayacaksın. Lütfen en kısa zamanda yardımcı olun.

Son düzenleme:
tşk ederim. ama bunu makro dışın excel formülü ile yapamaz mıyız? Makro bilmiyorum. Uğraştım ama yapamadım.

Arkadaş ek'te bir dosya gönderiyorum. Çalıştığım ürünler ve siparişlerini verdiğim ürünler döviz üzerinden hesaplanıyor. dolar ve euroların toplamlarını ayrı ayrı toplamak istiyorum. Mesela Euro yu ayrı, Doları ayrı toplayacak... Nasıl yapabilirim? Ekteki dosyada da ne anlatmak istediğimi daha iyi anlayacaksın. Lütfen en kısa zamanda yardımcı olun.

.

Bu şekliyle makrosuz olmaz.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Tamam onu nasıl yapabilirim peki yan hücresine kur u yazarım sorunu ortadan kaldırmış olurum. Rakamın yanında para birimi olmasın yan hücresinde olsun... Örnek excel dosyası ile istediğimi gönderiyorum.

Ama bir şey daha sormak istiyorum.
5 tane üretici firmam var
T/F BUNDAN GELEN ÜRÜN € BAZINDA
BTK BUNDAN GELEN ÜRÜN $ BAZINDA
B/C BUNDAN GELEN ÜRÜN $ BAZINDA
E/P BUNDAN GELEN ÜRÜN € BAZINDA

Son düzenleme:
Tamam onu nasıl yapabilirim peki yan hücresine kur u yazarım sorunu ortadan kaldırmış olurum. Rakamın yanında para birimi olmasın yan hücresinde olsun... Örnek excel dosyası ile istediğimi gönderiyorum.

Ama bir şey daha sormak istiyorum.
5 tane üretici firmam var
T/F BUNDAN GELEN ÜRÜN € BAZINDA
BTK BUNDAN GELEN ÜRÜN $ BAZINDA
B/C BUNDAN GELEN ÜRÜN $ BAZINDA
E/P BUNDAN GELEN ÜRÜN € BAZINDA

.

O zaman . Buradaki örnekleri inceleyin.

Toplama Ve Sayma

Sumproduct-Topla.Çarpım Fonksiyonu ve Uygulamaları

.

Bir arkadaş için hazırlamıştım.

Formülleri dizi formülü olup formül çubuğunda iken CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basılarak girilmelidir. Bu işlemden sonra Excel formül başına ve sonuna { } ayıraçlarını otomatik olarak ekleyecektir.

Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

SEvgili arkadaşlar,
Sizleri çok fazla yoruyorum ama bir türlü yapmak istediğimi yapamadım.
Hücre içerisine para birimi otomatik olarak girildiği zaman formüllerle hesaplanması mümkün değil sanırım excelde. Çünkü Toplamasını istediğim rakamları elle girmeyeceğim ben bir formülle siparişin toplamını alacak ve dip toplamda da döviz kurlarının ayrı ayrı toplamasını istiyorum.
Örnek olarak ne istediğim ile ilgili bir dosya göndereceğim. İnşallah bir netice alırım makrosuz.

B/C : $
T/F : €
BTK : $
E/P : €

Son düzenleme:
Bir üstad benim konuyla ilgilenirse çok sevineceğim...

Geri