• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Para Birimlerini Farklı Toplamak Hakkında Yardım Lütfen

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Arkadaşlar merhaba,

Araştırdım ama konular arasında bulamadım.
Sorum şu; aynı sütunda hem dolar hemde euro olarak fatura takibi yapmaktayım.
Ay sonunda ne kadar dolar ve ne kadar euro fatura kestiğimi her fatura değişikliğinde excel'den de değiştirmek zorunda kalıyorum. Satır satır toplam almam gerekiyor. Acaba aynı sütunda bulunan farklı para birimlerini alt kısımda ay sonunda otomatik toplam alabildireceğim bir şartlı kod var mıdır?

calisma1.jpg

Yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :D

Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın lütfen.

Son düzenleme:
Önce Para Birimini AZ sıralayarak daha sonrada, Alt Toplam alarak ay sonunda para birimlerine göre toplam kesilen fatura tutarlarını görebilirsin. En kolay yolu formülsüz.
Makrolu istersen

Kod:
Sub Topla()
'

Range("A1").Select
    Selection.AutoFilter
    Range("A1:D65536").Sort Key1:=Range("D65536"), Order1:=xlAscending, Key2:=Range( _
        "A2"), Order2:=xlAscending, Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase _
        :=False, Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal, _
        DataOption2:=xlSortNormal
    Selection.Subtotal GroupBy:=4, Function:=xlSum, TotalList:=Array(3), _
        Replace:=True, PageBreaks:=False, SummaryBelowData:=True
End Sub

Son düzenleme:
Önce Para Birimini AZ sıralayarak daha sonrada, Alt Toplam alarak ay sonunda para birimlerine göre toplam kesilen fatura tutarlarını görebilirsin. En kolay yolu formülsüz.
Makrolu istersen

Kod:
Sub Topla()
'

Range("A1").Select
    Selection.AutoFilter
    Range("A1:D65536").Sort Key1:=Range("D65536"), Order1:=xlAscending, Key2:=Range( _
        "A2"), Order2:=xlAscending, Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase _
        :=False, Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal, _
        DataOption2:=xlSortNormal
    Selection.Subtotal GroupBy:=4, Function:=xlSum, TotalList:=Array(3), _
        Replace:=True, PageBreaks:=False, SummaryBelowData:=True
End Sub

Evet genelde dediğiniz gibi yapıyorum, ama maalesef ofiste o kadar çok çalışıyorum ki inanın sırala, topla sonra tekrar fatura tarihine göre sırala yapmak benim için büyük zaman kaybı oluyor :( kod vermişsiniz ama maalesef kod eklemeyi de bilmiyorum :( Ama ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim, saygılarımla.

Kod:
=ETOPLA(D2:D4;"EURO";C2:C4)

=ETOPLA(D2:D4;"USD";C2:C4)

formüllerini kullanın.

.

Dediğiniz gibi formülleri satır ve sütun bazında ekledim ve sonuç; bende oluşan muhteşem bir gülümseme :D İlginizden ve yardımınızdan dolayı size de teşekkürlerimi sunuyorum, saygılarımla :)

15.000,00$
3.575,25tl
1.425,38tl
1.562,50$

şeklinde formatlanmış hcrelerin toplanması ne şekilde oluyor ? Sumıf kullanınca olmadı.

Kolay gelsin iyi çalışmalar

Yukarda belirtilen gibi para birimlerini ayrı bir sütunda göstererek toplamayı etopla ile yapabilrisiniz.

Bedri Bey anladığım kadarıyla makrosuz olmuyor eğer yeni bir sütun açıp para birimlerini oraya yazmayınca..

umarım 1200gs kullanırız bir gün...

syg

Excell de bir sütunda farklı para birimlerinin kendi aralarında nasıl toplanır

Merhaba;
Excell de bir sütunda farklı para birimlerinin tanımlandığı;
(dolar,euro ve sterlin) miktarları var.
Örneğin;
15$
35€
75€
43$
...
gibi bunları dolarları Euroları ve sterlinleri kendi arasında nasıl toplayabilirim. :(

Bedri Bey merhaba
daha önceki çalışmanızdan yararlanmak istiyorum fakat linke tıkladığımda hata veriyor.
finansal biçim $ € gib kullanılmış rakamları nasıl ayrı ayrı toplayabilirim_

Merhaba @tinkelbel,

Eski bir konu olması sebebiyle forumda yapılan değişikliklerden link etkilenmiş.
Söz konusu konuya erişmek için buraya tıklayın.

Çözüm olması ümidiyle,
iyi çalışmalar.

emeğinize sağlık

Geri