• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı olanı aktarma

herkese kolay gelsin . elimde kullandığım bir makro dosyası var .1. bölümle 2. bölümü karşılaştırıp 3. bölüme yazıyor ama isimde yanlış yazım olduğu zaman da ayırıyor.sizden yardım beklediğim konu A ve E sütünuna göre karşılatırma yapıp j sutunundan itibaren yazsın istiyorum.şimdiden teşekkür ederim

Selamlar,

Örnek bir dosya eklemeniz mümkün mü?

arkadaşlar yukarda eklediğim dosyaya bakabilecekmisiniz.sadece A sütunuyla E sütununda karşılatırma yapsın ben beceremedim de yardımcı olursanız sevinirim.selamlar

Merhaba

Neye göre karşılaştırılacak

J sütununa A sütununda olup E'de olmayanlarmı. Bunun gibi bir detaylı açıklama yaparmısınız.

Tam anlamadım ama kodunuzdaki if kısmını aşağıdaki gibi değiştirin deneyin, istediğiniz bu mu?
If Cells(a, 1) = Cells(b, 5) Then aktar = 0

Merhaba

Dosyanıza bakmamıştım.
Öğrenci numaraları aynı olduğuna göre iki sütun arasındaki bağlantıyı Veysel beyin dediği gibi kurun.

şu şekilde A,B ve C sütunların sütunlarındaki bilgileri E,F ve G sütularındaki bilgileri karşılaştırıyor.A,B,C de olup E,F,G de olmayanları J sütunundan itibaren yazıyor.benim istediğim yine aynı şekilde olsun fakat sadece A ile E sütunlarını kriter olarak alsın .yukarda gönderdiğimde 3 sütünuda baz alıyor.herhangi birinde hata olunca yanlış cıkıyor A ve E de Kimlik nolar var diyelim buna göre karşılaştırınca hata riski düşecek yardım ederseniz sevinirim.saygılarımla

Merhaba

A sütununa göre E de olamyları J sütununa yazar

Kod:
Sub ilke_gore_Benzemeyenleri_bul()
ason = WorksheetFunction.CountA([a1:a65536]) + 1
bson = WorksheetFunction.CountA([e1:e65536]) + 1

For a = 1 To ason
b = WorksheetFunction.CountIf(Range("e1:e" & bson), Cells(a, 1))
If b <> 1 Then
c = c + 1
Cells(c, 10) = Cells(a, 1)
Cells(c, 11) = Cells(a, 1).Offset(0, 1)
Cells(c, 12) = Cells(a, 1).Offset(0, 2)

End If
Next a

End Sub

Geri