• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı olan bilgileri listelemek

Excel Vers. ve Dili
ofis 2016 Türkçe
İyi akşamlar,
Farklı olan 2 ayrı hücreyi listeleyip bunları da saydırmak gerekiyor.
Yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Eğersay fonksiyonu ile yapabilirsiniz =eğersay(aralık;kosul)seklinde kullanılır kosulunuzda saatlerinizi girersiniz

Eğersay fonksiyonu ile yapabilirsiniz =eğersay(aralık;kosul)seklinde kullanılır kosulunuzda saatlerinizi girersiniz

Merhaba,
Hocam sanırım C20 nolu hücre için çözüm öneriniz bu.
Ancak bahsettiğiniz formülü uyguladım, hücre tek olsa sayıyor, ancak iki hücreyi birleştirip saydırmak gerektiği için sanırım sonuç alamadım. Bu dosyayı da ekledim.
Ayrıca B20 nolu hücre için de formüle ihtiyacım bulunmaktadır.
İlginiz için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

C20 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıpo deneyiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B4:B16=ZAMAN(15;0;0))*(C4:C16=ZAMAN(0;0;0)))

Zaman değerlerini değiştirip istediğiniz saat aralıklarını saydırabilirsiniz.

Merhaba,

C20 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıpo deneyiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B4:B16=ZAMAN(15;0;0))*(C4:C16=ZAMAN(0;0;0)))

Zaman değerlerini değiştirip istediğiniz saat aralıklarını saydırabilirsiniz.

Merhaba,
Korhan Hocam, belki formülü bu şekilde kullanabiliriz ama, B20 hücresine gelecek değerler değişken olacağı için bunu yapmamız zor görünüyor.
Şöyleki B20 den B30 kadar olan hücrelere yukarıdaki B ve C hücrelerinden sadece farklı olanlar listelenecek. Bu durumda ne yapmamız gerekecek.

Merhaba,
Korhan Hocam, belki formülü bu şekilde kullanabiliriz ama, B20 hücresine gelecek değerler değişken olacağı için bunu yapmamız zor görünüyor.
Şöyleki B20 den B30 kadar olan hücrelere yukarıdaki B ve C hücrelerinden sadece farklı olanlar listelenecek. Bu durumda ne yapmamız gerekecek.
Hocam ilginiz için teşekkürler tekrar, farklı bir çözüm geliştirdim şimdilik, eğer bu işimi görmezse tekrar bu konuyu devam ettireceğim, şimdilik bu formülü kullanacağım.

Merhaba,

Bende bu arada çözüm yolu aramıştım. Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bende bu arada çözüm yolu aramıştım. Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.
Sayın Korhan, çok teşekkürler ilginiz için.
Gerçekten çok faydalı bir iş oldu benim için, müsaadenizle bir sorum daha olacak,
B20:C30 arasına uyguladığımız formül bildiğiniz gibi sadece bir gün için di bunu sağa doğru tüm günlere uygulamak istediğimde, formülde sabitleyiciler($) olduğu için hatalı sonuçlar verdi. Bunları çıkarıp yaptığımda da formülü tek tek her satıra uygulamak bayağı uzun zaman alıyor, bunu aslında yaptım.
Ama siz excel ustalarına da bunu bir sormak istiyorum. Bunun daha pratik bir yolu var mı?
Selamlar saygılar...

Sayın Korhan, çok teşekkürler ilginiz için.
Gerçekten çok faydalı bir iş oldu benim için, müsaadenizle bir sorum daha olacak,
B20:C30 arasına uyguladığımız formül bildiğiniz gibi sadece bir gün için di bunu sağa doğru tüm günlere uygulamak istediğimde, formülde sabitleyiciler($) olduğu için hatalı sonuçlar verdi. Bunları çıkarıp yaptığımda da formülü tek tek her satıra uygulamak bayağı uzun zaman alıyor, bunu aslında yaptım.
Ama siz excel ustalarına da bunu bir sormak istiyorum. Bunun daha pratik bir yolu var mı?
Selamlar saygılar...

Dosyanızda B20den C30 a kadar seçin , bu seçili haldeyken CTRL veH tuşlarına birlikte basın (CTRL+H) birinci kısma $ yazın, ikinci kısma hiçbirşey yazmayın boş bırakın. Replace all (Türkçesi herhalde hepsini yerleştir veya değiştir olmalı) tıklayın. Tamam ı tıklayın.
B20.. C30 seçili iken kopyalayın (CTRL+C) ve D20 den BK30 akadar yapıştırın (CTRL+V).
Bütün formüller doğru bir şekilde yerine oturur.

Sayın Turist, sayın Korhan çok teşekkürler.

Geri