• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı hücrelerdeki sayıların adedini yazdırma? yardım!!!

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
arkadaşlar excelde farklı hücrelerde bulunan 8,5 ve 21,5 sayıları var ben 8,5 yazanların alt satırına sayı olarak kaç adet 8,5 varsa adedini yazmasını istiyorum mesela:yukarıdan aşagıya farklı hücrelerde 8,5 yazıyor kaç adet 8,5 yazıyor ise en alt hücreye toplam adedini yazmasını istiyorum aynı şekilde 21,5 yazan hücreler içinde aynı işlem geçerli.Örnek bi excel sayfası gönderiyorum orada daha açıklayıcı olmuştur. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Ekli dosyalar

arkadaşlar excelde farklı hücrelerde bulunan 8,5 ve 21,5 sayıları var ben 8,5 yazanların alt satırına sayı olarak kaç adet 8,5 varsa adedini yazmasını istiyorum mesela:yukarıdan aşagıya farklı hücrelerde 8,5 yazıyor kaç adet 8,5 yazıyor ise en alt hücreye toplam adedini yazmasını istiyorum aynı şekilde 21,5 yazan hücreler içinde aynı işlem geçerli.Örnek bi excel sayfası gönderiyorum orada daha açıklayıcı olmuştur. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

merhaba
istediğiniz bu mu_?
8,5 için
Kod:
=EĞERSAY($B$3:$B$8;"8,5")
21,5 için
Kod:
=EĞERSAY($C$3:$C$8;"21,5")

Merhaba
8,5 için deneyizi
21,5 ' uyarlayınız.

Kod:
=EĞERSAY(B3:B9;8,5)
Kod:
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(B3:B8)
Kod:
=ALTTOPLAM(103;B3:B8)

Soruyu yorumlayamadım. Deneyin umarım işinize yarar

arkadaşlar ellerinize sağlık dediğiniz gibiymiş "=EĞERSAY(B3:B9;8,5)" "=EĞERSAY($B$3:$B$8;"8,5")" formül ikinizede çok teşekkür ederim ilginiz için yalnız küçük bir sorum daha olacak :D

herhangi bir hücredeki rakam "eksiye(-)" düştügünde yada "-" ile başlayan sayı yazıldığı zaman o hücre otomatik olarak kırmızı boyanmasını istiyorum olabilirmi acaba?

Selamlar,

Koşullu biçimlendirme münüsü açıp değer kısmı formül olarak seçip,

Aşagıdaki formülün mantıgı ile yapabilirisiniz,

=EĞER($E$7<0;1;0)
Koşulları belirlersiniz.
Ben E7 Hücresini seçtim siz kendine göre uyarlarsınızı

Selamlar,

Koşullu biçimlendirme münüsü açıp değer kısmı formül olarak seçip,

Aşagıdaki formülün mantıgı ile yapabilirisiniz,

=EĞER($E$7<0;1;0)
Koşulları belirlersiniz.
Ben E7 Hücresini seçtim siz kendine göre uyarlarsınızı

cevap ve ilginiz için teşekkürler.ancak yazdığınız formulü denedim hücreye -1 yazdım ama hücre kırmızı renge boyanmadı onu nasıl ayarlayabilirim biraz acemiyimde :D teşekkürler

cevap ve ilginiz için teşekkürler.ancak yazdığınız formulü denedim hücreye -1 yazdım ama hücre kırmızı renge boyanmadı onu nasıl ayarlayabilirim biraz acemiyimde :D teşekkürler

Selamlar,

Ekdeki örnek dosyayı inceleyin,

A1 Hücresine koşullu biçimlendirme uyguladım,

Biçim/Koşullu Biçimlendirme

Ekli dosyalar

Selamlar,

Ekdeki örnek dosyayı inceleyin,

A1 Hücresine koşullu biçimlendirme uyguladım,

Biçim/Koşullu Biçimlendirme

anlatım için saolun, örnek ile daha iyi anladım sorunsuz uyguladım ilginiz yardımınız için çok teşekkürler

Geri