• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı hücrelerde ki verileri tek satıra alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tavalkb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe, 2013
Merhaba ben exelde yeniyim ve şöyle bir sorunum var ne kadar uğraştıysam da çözemedim en son çare yardım istemek oldu.

Elimde not defterine düz yazı olarak yazmam gereken bazı veriler var bunları bulundukları hücrelerden çekeren tek bir satır olarak yazdırmak istiyorum.
Daha çok muhasebe amaçlı birşey gibi düşünülebilir.

Örnek :

A1 Satırında "müşteri numarası", B1 de "Ödeme yöntemi", C1 de "Ne kadar ödediği"

Ben bunların hepsini şu şekilde yan yana yazacak bir formül arıyorum : ID:"A1", "B1" ile ödendi,C1

Umarım derdimi anlatabilmişimdir şimdiden çok teşekkürler

Bu arada satır dedim ama ben bu işlemi bütün sütuna uygulamak istiyorum (A sütunundaki yazıın yanına metin ekleyip b yi yazıp metin ekleyip c yi eklemek)

Merhaba.

Aynı soru için 1'den fazla konu açmanız, üye olurken okuduğunuz/okudunuz varsayılan
FORUM KURALLARIna aykırı (sanırım yeni üye olmanızdan kaynaklanıyor).
Bu şekilde 1'den fazla konu açarak sonuca ulaşmanızı hızlandırmış olmazsınız.

Buraya tıklayarak listesine erişebileceğiniz "Forum Yöneticileri"nden,
ismi KIRMIZI renkli olan birine özel mesaj yazarak, açtığınız 2'nci konuyu silmelerini isteyiniz.

Sorunuza gelince; öncelikle sorularınızı gerçek belgenizle aynı yapıda örnek belge üzerinden sormanızı önermeliyim.
Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

Yine de fikrimi söyleyeyim.

A2, B2 ve C2'deki değerler için, aşağıdaki formülü D2 hücresine uygulayın ve liste boyunca aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
="ID: "&A2&", "&B2&" ile ödendi, "&[COLOR="Red"]METNEÇEVİR[/COLOR](C2;"#.##0,00")

Geri