- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft 365
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Arkadaşlar ekteki dosyada bulunan sütun içerisindeki tarih biçimli olan hücreler hariç diğerlerini toplamak istiyorum. Tek bir formül ile nasıl toplayabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Option Explicit
Function K_TOPLA(Aralık As Range)
Dim Hücre As Range
Application.Volatile True
For Each Hücre In Aralık
If Not IsDate(Hücre.Value) Then
K_TOPLA = K_TOPLA + Hücre.Value
End If
Next
End Function
=K_TOPLA(D1:D100)
Sayın yurttaş ilginiz için teşekkür ediyorum. Yalnız bir sorun olduğunu düşünmekteyim. Belirttiğim sütunda sadece tarih haricindeki sayıların toplanması gerekiyor. Yani bu sütun için konuşursak toplamın "6" sonucunu vermesi gerekiyor.
.
Benim eklediğim dosyada, sonucuı bold-kalın ve renkli yapmama rağmen 6'yı göremiyorsanız ben ne yapayım artık?...![]()
Merhaba,
Sn. yurttas bey yardımcı sütun kullanarak hücrelerin formatlarını bulup sonuca gitmiş. Dosyadaki sonuçlar zaten 6 değerini veriyor. Siz tüm sütuna uygularken "E" sütunundaki formülleri ihtiyacınız kadar alt hücrelere sürüklemelisiniz. Bu şekilde doğru sonucu görebilirsiniz.
Excelin yerleşik işlevlerinde bildiğim kadarıyla hücrenin tarih olup olmadığını sorgulayamıyoruz. Bu sebeple istediğiniz işlem kullanıcı tanımlı fonksiyon ile yapılabilir.
Sizde tek formülle istediğiniz için bende kullanıcı tanımlı fonksiyon ile çözüm hazırladım.
Aşağıdaki kodu boş bir modüle uygulayın.
Kod:Option Explicit Function K_TOPLA(Aralık As Range) Dim Hücre As Range Application.Volatile True For Each Hücre In Aralık If Not IsDate(Hücre.Value) Then K_TOPLA = K_TOPLA + Hücre.Value End If Next End Function
Daha sonra sayfada boş bir hücreye aşağıdaki formülü uygulayın.
Kod:=K_TOPLA(D1:D100)
Merhaba,
H8 hücresindeki "F0" olan yeri "S0" yapınca sonuç alıyorsunuz.
çok haklısınız. Rapor acil olduğu için direk sonuca bakınca fark edemedim. Dediğiniz şekilde değiştirince oluyor. Sağolun