• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı formatta kaydetme

dgdizayn

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2019 EN
Merhabalar,
Xlsm. formatında dosyam var ve bunu farklı kaydet seçeneği ile .htm formatında kaydetmek istiyorum. Bunu kısayoldan makro ile yapmak istedim fakat her seferinde yes no seçenekli bir menü geliyor buna tıklamak zorunda kalıyorum. Acaba bir kodu varmı sadece bir sefer tıkladığımda .htm olarak kaydetsin ve bana bir seçenek sunmasın.
Teşekkürler

Merhaba.

Aşağıdaki gibi olabilir.
.
Kod:
[B]Sub HTM_KAYDET_BRN()[/B]
[COLOR="SeaGreen"]'****  KODLAR ESAS OLARAK MAKRO KAYDET YÖNTEMİYLE ELDE EDİLMİŞTİR  ****[/COLOR]
[COLOR="Blue"]isim[/COLOR] = "[B][COLOR="Blue"]deneme[/COLOR][/B]"
[COLOR="Blue"]yol[/COLOR] = ThisWorkbook.Path
[COLOR="red"]Application.DisplayAlerts = False[/COLOR]
    ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=[COLOR="Blue"]yol[/COLOR] & "[B][COLOR="Blue"]\[/COLOR][/B]" & [COLOR="Blue"]isim[/COLOR] & ".htm", FileFormat _
        :=xlHtml, ReadOnlyRecommended:=False, CreateBackup:=False
[COLOR="Red"]Application.DisplayAlerts = True[/COLOR]
[B]End Sub[/B]

Hocam çok teşekkür ederim. Fakat ekte belirtilen resimdeki gibi uyarı veriyor. Bu uyarının vermeden dosyayı kaydetmesini istiyorum. Mümkünmüdür.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    16.1 KB · Görüntüleme: 5
Karşınıza gelen uyarı aslında gerekli bir uyarı.
Aynı adrese, aynı isimle, aynı türden bir dosya kaydedilmek istendiğinde bu uyarı alınır.
Bu uyarıyı kaldırırsak veya uyarı ekranında EVET'i seçerseniz;
aynı adresteki önceki dosyadaki verileri kaybedersiniz, yeni dosya yeni haliyle, aynı isimle, aynı yere kayıt yapılır.

Bunda bir sakınca yoksa, önceki cevabıma tekrar bakın isterseniz.
Önceki cevabımda kırmızı renklendirdiğim satırları eklerseniz istediğiniz olur.
.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
Fakat sistemin çalışma mantığını anlatayım. Zamanlanmış görev ile bu program açılıyor. Otomatik makro ile 1 saatte bir istediğim formatta kaydedip çıkıyor. Ama bu uyarı menüsü çıkınca sistem çalışmıyor. Birinin ona evet hayır demesi gerekiyor. Bu yüzden bu uyarı olmasın istiyorum. İnanın yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim. Bunuda çözersek süper olacak.
Teşekkürler

mrb. benimde aynı sorunum var. benimki biraz farklı gibi ama. elimde bir yolluk programı var. bunun içerisinde gerekli tüm kodları ve formülleri uyguladım ancak son kitaptaki banka excel dosyasını üstteki TC Kimlik, Sıra, Hesap no satırı hariç 2. satırdan itibaren dışarıda herhangi bir yere içerisinde kod olmadan bu kitabı excel olarak yine farklı kaydetmesini istiyorum. bir sürü kod ve örnek var ancak uygulayamadım. yardım edebilirmisiniz.

https://yadi.sk/i/qZDKoMwY3EmaU5

Karşınıza gelen uyarı aslında gerekli bir uyarı.
Aynı adrese, aynı isimle, aynı türden bir dosya kaydedilmek istendiğinde bu uyarı alınır.
Bu uyarıyı kaldırırsak veya uyarı ekranında EVET'i seçerseniz;
aynı adresteki önceki dosyadaki verileri kaybedersiniz, yeni dosya yeni haliyle, aynı isimle, aynı yere kayıt yapılır.

Bunda bir sakınca yoksa, önceki cevabıma tekrar bakın isterseniz.
Önceki cevabımda kırmızı renklendirdiğim satırları eklerseniz istediğiniz olur.

.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
Fakat sistemin çalışma mantığını anlatayım. Zamanlanmış görev ile bu program açılıyor. Otomatik makro ile 1 saatte bir istediğim formatta kaydedip çıkıyor. Ama bu uyarı menüsü çıkınca sistem çalışmıyor. Birinin ona evet hayır demesi gerekiyor. Bu yüzden bu uyarı olmasın istiyorum. İnanın yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim. Bunuda çözersek süper olacak.
Teşekkürler
Cevabımdaki son kısmı fark etmediniz herhalde. Çözüm orada yazılı.

Geri