• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı farklı excel sayfasında userform açılması

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba arkadaşlar.
Belki konu başlığı anlaşılır olmayabilir. Birkaç excel sayfam var. Bu sayfalarada farklı userformlarla veri girişi sağlıyorum.
Örneğin "satış" adlı sayfama veri kaydını "satış" adını verdiğim userformumdan sağlıyorum.
Bir sebepten dolayı farklı bir sayfada excelimi kapatmışsam otomatik açılan userformum o sayfada açılıyor.
Lakin verileri Listboxta göstermiyor. Ama doğru çalışıyor. Sadece açık olan sayfadan veri almaya çalışıyor.
Burada her userformu kendi sayfasında açılmasını sağlayabilir miyiz?
Yahut belli bir sayfanın sürekli kalmasını mı sağlayabiliriz?

Merhaba,

Muhtemelen sizin kodlarınızda aşağıdaki gibi bir yükleme sözkonusu;

Kod:
ListBox.RowSource = "A2:K100"

Siz bu koda sayfa adınıda eklerseniz verileri doğru şekilde alacaktır.

Kod:
ListBox.RowSource = "Sayfa1!A2:K100"

Ya da userformlarınızın açılma (initialize) olayına sayfayı seçtirecek aşağıdaki gibi bir kod satırı ekleyebilirsiniz. Farklı sayfalarda form görüntüleyeceksiniz bu yöntem uygun değildir.

Kod:
Sheets("Sayfa5").Select

Teşekkür ederim Korhan Bey.
Evet, formumda öyle bir kod var. Yani ListBox kullanıyorum ve her sayfanın kendine göre formu var.
Farklı sayfada forum kaydedilip kapatıldığında sorun oluşuyor. Exceli açtığımda ListBox kapanan sayfadan veri almaya çalışıyor. Dolayısı ile yanlış oluyor.

ListBox.RowSource = "Sayfa1!A2:K100"

Bu kodu denedim olmadı. (initialize) olayına sayfa seçtirdim. Şu an problem yok. Sonuç istediğim gibi. Bunu her (initialize) olayında denemeyi düşünüyorum. Allah razı olsun.

Geri