• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı excel dosyalarını tek dosyada değişik sayfalara getirme

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Sayın Necdet Bey , Benzer bir konuda benimde yardımınıza ihtiyacım var.
Bende farklı 100 kadar excel dosyasındaki sayfaları( her dosyada 1 sayfa var ama isimler değişken) bir dosyada toplamak istiyorum. toplamak istediğim dosyaların isimleri farklı sayılarla kodlanmış örneğin 101.xls ile 201.xls arası dosyalar. bu dosyalardaki sayfaları, ki dediğim gibi herbirinde tek sayfa var, bir excel dosyasında değişik sayfalar aldında toplamak istiyorum. Örnek vermek gerekirse örneğin 101 nolu dosyadaki sayfayı getirken benim prg ismini verdiğim dosyada 101 nolu bir sayfa açıp 101.xls dosyasındaki sayfayı buraya taşımalı. Bu mümkünmüdür, m
mkünse nasıl yapabilirim.

Değerli uzman arkadaşlar ;sizden bir ricam olacak. Benim sıkıntım şöyle özel bir yazılımdan her ay 100 civarında icmal alıyorum. Söz konusu özel yazılım icmalleri excel dosyası olarak veriyor ve icmali vermeden dosyanın ismini benim vermemi istiyor. bende 101.xls ile 201.xls arasında isimler veriyorum. kendi bünyemde bunları kodladım yani arada örneğin 191.xls dosyasının ne olduğunu biliyorum. ancak prgramın oluşturduğu xls dosyalarının isimlerini verebilmeme rağmen maalesef dosyanın içindeki sayfa ismini benim vermeme müsade etmiyor. yani örnek vermek gerekirse 101.xls nin içinde tahicmtemmuz sayfası var iken 102.xls nin içindede tahicmtemmuz sayfası var. Sanırım buraya kadar anlatabildim bir sorun yok. ve her xls dosyasının içinde sadece bir sayfa var. ben bu xls dosyalarının tamamını "c:\aylık" adlı bir klasörde topluyorum. benim yapmak isteğim ise bu dosyaların herbirinde olan ve isimleri aynı olan sayfaları tek bir excel dosyası altında toplamak ama örnek olarak 101.xls dosyasının içindeki sayfayı benim excel dosyama getirirken sayfa ismini 101 olarak vermesi gerekiyor. bu mümkünmüdür. yani bütün dosyaları tek bir dosya adı altında değişik sayfalarda toplamak istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Selamlar,

Sn. erkanersoy,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

C:\DOSYALAR klasörü oluşturup aktarmak istediğiniz dosyalarınızı bu klasör altına yerleştirdikten sonra örnek dosyadaki makroyu çalıştırın. Umarım faydası olur.

Değerli dostum harika olmuş. Tek kelimeyle istediğim buydu. Harikasınız . Emeğiniz için çok teşekkür.

Peki üstadım. kriter sayfasında ikinci bir seçeneğimde olabilirmi, yani 101.xls den 200.xls ye kadar getirmeliyim birde yine aynı dizinde sadece benim belirleyeceğim dosyaları getirse. mümkünmüdür.

Sn. Korhan Ayhan, birleştirilecek dosyaların isimleri mutlaka sayısalmı olması gerekiryor, dosya ismi metin ise kodlarda nasıl bir değişiklik yapmalıyız. Teşekkürler

Selamlar,

Örnek dosyayı biraz revize ederek yeniden ekliyorum. Bu dosyada C sütununa kendi istediğiniz dosya adlarını yazarak veri aktarımı yapabiliyorsunuz. Umarım faydası olur.

kesinlikle çok faydası olur hiç şüpeniz olmasın ayrıca emek için çok çok teşekkür. Ben biraz daha değişik bir şey düşündüm bakarsanız çok sevinirim. yapılabilirmi.

Selamlar,

Örnek dosyanız üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptım. İncelermisiniz.

Üstadım adını aklımın bir köşesine yazdım. :) tek kelimeyle harikasınız. Elinize emeğinize gönlünüze sağlık. Çok Teşekkürler.

Sn. Korhan Ayhan 7.mesajdaki örneğiniz tam benim istediğim gibi olmuş, eline koluna sağlık. Mutlaka bir gün birilerine faydalı olacağından eminim. Sağolun.

Korhan Bey help me :)

Korhan Bey , yine sizlik bir problemim var. Daha önce yaptığınız makro ile ilgili benden kaynaklanan bir problem oldu. dosyanın içine bir ek yaptım ama bundan sonra makro çalışmıyor.
Bir göz atarsanız sevinirim. prg.xls nin içindeki kriter sayfasında problem açıkça yazılmıştır. Teşekkürler..
Ekli dosyayı görüntüle prg.rar

Selamlar,

Eklemiş olduğunuz dosyadaki kullandığınız formül makronun çalışmasını engellemez. Fakat bağlantılı formül kullandığınız için makronun çalışması yavaşlayabilir. Bunu engellemek için kodun içinde geçen döngü başlangıcından önceki satıra "Application.Calculation = xlCalculationManual" komutunu yazın. Bilgilendirme mesajından önceki bir satırada "Application.Calculation = xlCalculationAutomatic" komutunu yazıp deneyiniz.

Merhaba ben ilk gönderdiğiniz link'teki dosyayı kullanmak istiyorum ancak ölmüş bir şey yapabilmeniz mümkün mü ?

Geri