• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı excel dosyalarında yer alan verileri alt alta birleştirme

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
Merhaba

Farklı excel dosyalarında aynı formatta verilerim mevcut başlık A1 satırı sabit kalacak aşağıya doğru diğer verileri eklemek istiyorum konu ile ilgili yardımlarınızı rica ederim.

Merhaba

Farklı excel dosyalarında aynı formatta verilerim mevcut başlık A1 satırı sabit kalacak aşağıya doğru diğer verileri eklemek istiyorum konu ile ilgili yardımlarınızı rica ederim.

Kardeş ekteki dosyayı indir. dosya şu şekilde çalışıyor yeni klasör aç birleştirmek istediğin dusyları bu klasöre kopyala sonra bu ektiki dosyayı aç CTRL+SHİFT+A BAS yeni oluşturmuş olduğun klasörü seç tamam de bitti sonra açmış olduğun klasörü aç orda dosya adı günün tarihi ve saati otomatik atmıştır ordaki dosyayı açtığında tüm exel dosyaların alt alta birleşmiş olduğunu göreceksin.

Ekli dosyalar

Ekli dosyayı açamıyorum yardımcı olabilir misiniz
teşekkürler

işlem tamamlanmıştır diyor fakat ekran boş yardım rica ederim

Yukarda arkadaşlar örnek dosya vermişler. Elimizde size ait örnek yok. İşlem olmadı diyorsunuz ama nesi olmadı, neden olmadı bilgimiz yok. Siz söyleyin elimizde örnek dosyalar olmadan sorunuza nasıl cevap verelim?

Ayrıca yukarda da belirtildiği gibi verilen dosya seçtiğiniz klasör içinde adı tarih olan yeni bir dosya oluşturuyor ve o klasör içindeki xls uzantılı dosyaları yeni dosyada birleştiriyor. Siz yeni dosyaya baktınız mı?

Bir de bu dosya xls uzantılı dosyaları birleştiriyor. Eğer uzantınız xlsx ise dosyada bulunan ilgili satırda uzantıyı xlsx olarak değiştirmeniz gerekiyor.

alt klasöre dosyalarınızı xls dosyalarınızı aktarın.
Alt klasörünüzün adı konsolide.
Yapılmış halini email adresinize yolladım.
Kod:
Sub aktar59()
Dim dosya As String, yol As String, conn As Object, rs As Object, sonsat As Long
Range("A2:L" & Rows.Count).ClearContents
Set conn = CreateObject("Adodb.Connection")
Set rs = CreateObject("Adodb.recordset")
yol = ThisWorkbook.Path & "\konsolide\"
dosya = Dir(yol & "*.xls")
Do While dosya <> ""
    conn.Open "Provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=" & yol & dosya & ";extended properties=""excel 8.0;hdr=yes"""
    rs.Open "select * from[Sheet0$];", conn, 1, 1
    sonsat = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row + 1
    If rs.RecordCount > 0 Then Range("A" & sonsat).CopyFromRecordset rs
    rs.Close: conn.Close
    dosya = Dir
Loop
Set rs = Nothing: Set conn = Nothing
MsgBox "İşlem tamamdır." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com"
End Sub

Evren bey çok teşekkürler kontrol edip dönüyorum size

Evren Bey çok teşekkür ederim elinize sağlık tam istediğim gibi oldu

Geri