• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı düşeyara değerlerinin toplamı

Excel Vers. ve Dili
2003
Slm arkadaşlar, excel konusunda kendimi iyi zannederdim ama bir yerde kitlendim, yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa çok sevinirim.

Ekteki dosyada, ilk sayfadaki no bölümüne yazdığım sayı yardımıyla, aynı sayının 2. sayfadaki farklı düşeyara sonuçlarının(çeşit sütunundaki) 1. sayfada Çeşit 1 ve Çeşit 2 sütunlarına yazılmasını ve bu çeşitlerin aynı olanlarının da karşılarındaki miktar sonuçlarının toplanarak 1. sayfadaki Miktar 1 ve Miktar 2 sütunlarında yer almasını sağlamaya çalıştım ama başaramadım.

Eğer 2. sayfada sayıya karşılık gelen çeşitler aynı olsaydı toplamları alabilirdim fakat sayının düşeyara sonuçlarında farklı değerler(çeşitler) çıkınca kilitlendim.
Çünkü düşeyara sonucuna göre her zaman ilk değeri(çeşiti) buluyor!!

Lütfen uzman yardımına ihtiyacım var kafayı yedim nerdeyse!

Ekli dosyalar

İhsan Bey, 2 den fazla çeşit yok örneğin 2. sayfadaki Çeşit sütununda 16800 değerine karşılık gelen 3 satır var ki bunların 2 si aynı. Miktar 1 hücresine aynı olan bu 2 çeşitin toplamlarını Miktar 2 hücresine diğer çeşidin miktar karşılığını (yada o çeşittten de 2 yada 3 satır varsa toplamını) getirtmek istiyorum ama başaramadım şimdiye kadar yardımcı olursanız sevinirim.

İhsan Bey, 2 den fazla çeşit yok örneğin 2. sayfadaki Çeşit sütununda 16800 değerine karşılık gelen 3 satır var ki bunların 2 si aynı. Miktar 1 hücresine aynı olan bu 2 çeşitin toplamlarını Miktar 2 hücresine diğer çeşidin miktar karşılığını (yada o çeşittten de 2 yada 3 satır varsa toplamını) getirtmek istiyorum ama başaramadım şimdiye kadar yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba
eki inceleyiniz
C ve E deki formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
formüllerde 1000 satır baz alınmıştır
1000 satır'ı değiştirmek için ctrl+h yapın aranan değere $1000 yeni değere $10000 yazın ve tümünü değiştir deyin.
$10000 olan yeri kendinize göre ayarlayınız.

Ekli dosyalar

merhaba İhsan Bey dosyayı göremiyorum sanırım eklememişsiniz.

Aynı sütunda farklı para cinslerini toplayabilmek ı

Arkadaşlar merhaba ,

örnke dosyada bir sütünda farklı para cinslerinden sütunun altına ayrı ayrı toplamlar alacak şekilde bir fonksiyona ihtiyacım var....
Sürekli değişen bir hammdde bütçeleme tablosu üzerinde çalışorum ve farklı döviz cinsleri çok yoruyor.
Tablonun aslında 20 madde var ve 3 sene * 52 haftalık bir bütçe planlaması 156 sutunda , 30 ayrı cins ve 3 ayrı para birimine göre sürekli toplamaya ihtiyacım bulunmakta

yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

satırdaki alanların sütuna taşınması

kardeşler
benim istediğim talep aşağıdaki gibidir.

Mevcut Durum
MAMUL REÇETE
A KİTABI KAĞIT1
A KİTABI KAĞIT2
A KİTABI BASKI_A
A KİTABI BANDROL1

Talep
MAMUL REÇETE1 REÇETE2 REÇETE3 REÇETE4 .........
A KİTABI KAĞIT1 KAĞIT2 BAKI_A BANDROL1 .......

Merhaba,

#9 ve #10 nolu mesajları yazan değerli arkadaşlara hitaben;

Arkadaşlar sizin mesajlarınızın bu başlıkla ne alakası var. Bu şekilde davrandığınızda sorularınız hem yanıtsız kalıyor hem de forum düzenini bozuyorsunuz.

Lütfen bundan sonraki mesajlarınızda forum düzenine uymaya maksimum gayret gösteriniz.

Merhaba Sayın osirkeci,
F19 Hücresine:
=TOPLA.ÇARPIM((B4:B18);(E4:E18))
F20 Hücresine:
=TOPLA.ÇARPIM((C4:C18);(E4:E18))
F21 Hücresine:
=TOPLA.ÇARPIM((D4:D18);(E4:E18))
formülleri yazılırsa umarım işinizi görür.
Aynı şekilde diğer sütunlara da yazılır.
Selamlar...

Geri