• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı dosyalara veri aktarma

aydgur

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Sub sayfalaraaktar09()
Sheets("SATIŞ").Select
For X = 2 To [A65536].End(3).Row
Set s2 = Sheets(Cells(X, 1).Text)
sira = s2.[A65536].End(3).Row + 1
For y = 1 To 14
s2.Cells(sira, y) = Cells(X, y + 1)

Next y
Next X
Sheets("SATIŞ").Select
Range("A2:I100").ClearContents
Range("M2:U100").ClearContents
Range("W2:Z100").ClearContents
Range("B2:B100").Value = CDate(FORMAT((Date + 1), "dd.mm.yyyy"))

10 MsgBox "CARİLERE AKTARILDI"
End Sub
Bu kod ile AYDIN adlı dosyamdaki sayfalara aktarabiliyorum.Fakat BORÇ adındaki diğer dosyamdaki sayfalara da aktarmak için ne yapabilirim? AYDIN dosyasındaki SATIŞ sayfasındaki sayfa adlarına göre hem AYDIN hemde varsa BORÇ dosyasındaki sayfalara aktarsın istiyorum.

Örnek dosyaları rar ile paketleyip yollarsanız çözüm alabilirsiniz sanırım.
Biz sorulara cevap yazarken bunlara afaki cevap vermiyoruz.Bu işlemi bizzat yapıyoruz.Eğer sonucu alırsak doğru cevabı veriyoruz.
Şimdi yeni dosyalar oluşturacaz ,sayfalar oluşturacaz ,veriler girecez.Niye bunu yapalım.Yollarsanız bakılır.Yollamzsanız ben endi adıma konuşayım.Uğraşmam.:cool:

farkıl dosyalara katarmak için örnek dosya

aktarma sayfasındaki aktarma olayını , aktarma sayfası2 adlı dosyayada uygulamak istiyorum.
Yani aktarma sayfasındaki osman adlı sayfaya aktarmayı da dosya açık yada kapalıda olsa aktarmak istiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Değerli katılımcılar,daha önce böyle bir problemi halleden varsa yardım edebilirmi .arama dan bulamadım

Selamlar,

Açıklamadığınız bazı noktalar var. Bunları açıklarsanız alacağınız yanıt net bir yanıt olacaktır.

Aktarılacak sayfalar kitap içinde yoksa yeniden oluşturulacak mı?
Aktarım yapılacak sayfa kitap içinde varsa her aktarımda sayfalar silinip bilgiler yenidenmi aktarılacak?
Hangi sütunlar sayfalara aktarılacak?
Aktarılacak sayfada her firmaya ait birden fazla kayıt varmı ve aktarımda bu kayıtların hepsimi ilgili sayfalara aktarılacak?

Mevcut makro ile XXXkitap içinde varolan sayfalara istediğim sütunları aktarabiliyorum.
Benim merek ettiğim başka bir kitap içindeki sayfalara da XXXkitap içindeki makro ile adını bulduğu sayfalara aktarma yapabilirmi ?

Sayfalara Aktar makrosu ile ; bir kitap içindeki sayfalara Anasayfa adlı sayfamdan aktarma yapabiliyorum. İhtiyacım olan , başka bir kitaptaki sayfalara da aynı makroya ekleme yaparak aktarabilirmiyim ..

Aktarmasayfası'ndan aktarmasayfası2 ye de aktarmka yapabilmek istiyorum..

farklı dosyaya aktarma ???

Sub sayfalaraaktar09()
Sheets("SATIŞ").Select
For X = 2 To [A65536].End(3).Row
Set s2 = Sheets(Cells(X, 1).Text)
sira = s2.[A65536].End(3).Row + 1
For y = 1 To 14
s2.Cells(sira, y) = Cells(X, y + 1)

Next y
Next X
Sheets("SATIŞ").Select
Range("A2:I100").ClearContents
Range("M2:U100").ClearContents
Range("W2:Z100").ClearContents
Range("B2:B100").Value = CDate(FORMAT((Date + 1), "dd.mm.yyyy"))
Arkadaşlar yukarıdaki kod ile AYD dosyamın SATIŞ sayfasının A sütununda yazılı sayfa adlarına göre aktarma yapabiliyorum...
Benim ricam ; BEN adlı başka bir dosyamdaki sayfalara da aktarma yapmak..

Sayın katılımcılar,belki forumda cevabı var diye yardım alamıyorum.Hiç değilse nasıl bulacağıma dair yardım rica ediyorum.

Sayın hocam isim sayfası yoksa hata veriyor.
sayfa açtıra bilirmiyiz.
TŞK

aşağıdaki kodu denermisiniz

Kod:
Sub AKTAR22()
yeni_dosya_adı = "aktarma sayfası 2.xls"
For i = 2 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets(ActiveSheet.Name).Range("a2:a65000")) + 1
Sayfa_adı = Cells(i, 1).Value
deg = ""
ser1 = "B" & i & ":P" & i
Range(ser1).Copy
Set Klasor = CreateObject("Excel.Application")
Workbooks.Open (ThisWorkbook.Path & "\" & yeni_dosya_adı)
eskiSayfa_adı = ActiveSheet.Name
For j = 1 To Sheets.Count
If Sheets(j).Name = Sayfa_adı Then
deg = 1
End If
Next j
If deg = "" Then
Sheets.Add
Sheets(ActiveSheet.Name).Name = Sayfa_adı
End If
On Error Resume Next
Sheets(Sayfa_adı).Select
sat = WorksheetFunction.CountA(Worksheets(ActiveSheet.Name).Range("B2:B65000")) + 2
Range("B" & sat).PasteSpecial Paste:=xlValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False
Range("A1").Select
Sheets(eskiSayfa_adı).Select
ActiveWorkbook.Save
ActiveWindow.Close
Application.CutCopyMode = False
Next i
MsgBox "işlem tamam"
Range("C2").Select
End Sub

iyi akşamlar

Sayın Halit3 hocam sayfalar açılıyor fakat her aktar basıldıgında aynı kayıtları tekrar tekrak aktarıyor.Kontrol saglanabilirmi ?

sayfadaki veri kayıtları alt alta aktarılıyor başka türlümü aktarılması gerekiyor

evet altalta aktaracak fakat aktarılan bilgiyi hepsini aktar basınca aktarılan kaydı bir daha aktarıyor
osman onur sayfasına bakarmısınız .

tabi aktarır sayfadaki bilgiler doğrultusunda aktarıyor A hücresinde yazılı sayfa adına yanındaki B-P hcre aralığındaki bilgileri aktarıyor

Geri