• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı dizinleri BÜTÜN SATIRLARDA saydırma

Excel Vers. ve Dili
office 365
Ekteki dosyanın "say" sayfası A-H sütunlarında sayı dizinleri (ürün kodları) var. Her bir dizine de N sütununda bir isim (numara) verdim. "E4" sayfası A-F sütunlarında veriler (ürün kodları) var. "E4" sayfası A2 hücresinde seçtiğim dizinin G sütununda saydırdım. G sütununun anlamı şu: "E4" sayfası üçüncü satırdaki dizini A-F sütunlarındaki satırlarda saydırıyorum. Sonra ise saydırılan bu değerleri "say" sayfasında I-M sütunlarına elle yazdım. Şunu yapmak istiyorum: "E4" sayfası A2 hücresindeki dizini seçmeden, A2 hücresini ve G sütununu kullanmadan bu sonuçları "say" sayfasında I-M sütunlarına yazdırmak istiyorum.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar bunun bir çözümü yok mu? Benim için önemli bir konu

Arkadaşlar bunun bir çözümü yok mu? Benim için önemli bir konu
5-6 defa okumudum ve yapılanları inceledim, anlamadım.Ne yapılmak istediğini, ne yapıldığını anlamadım.Sanırım dosyanızı inceleyenlerde benim gibi anlamadı.Neyin nerden geldiğini,ve ne yapmak istediğinizi örneklerle açıklayan yeni bir dosya yüklemenizde veya açıklama yapmanızda yarar var diye düşünüyorum.Tabii siz bilirsiniz.Siz konuyu bildiğiniz için anlatımız açık ve net olabilir.Konunun ne olduğunu bilmiyen için anlattığınızı düşünerek açıklama yapmanızda fayda var.Ayrıça istediğiniz sonuçu gösteren örnek olursa daha iyi olur.

Haklısınız Sayın Çıtır. Dosyanın "SAY" sayfasına açıklama yaptım. Tekrar gönderiyorum.

Ekli dosyalar

İstediğim sonuca ulaştım. Yararlanmak isteyen arkadaşlar için dosyanın son halini ekliyorum. ( Not: I sütunundaki sonuçlar olması gerekenden 2 adet fazla. Çünkü saydırma yaptığım "E4" sayfasındaki tabloda 2 adet boş satır var. Boş satırları çıkaracak şekilde formüle ekleme yapınca düzelecektir.)

2011 yılında sorunu çözen Moderatör Ömer Bey'e, Korhan Ayhan Bey'e ve konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. Bütün forum ailesine saygılar.

Ekli dosyalar

Geri