• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı Birimlere Kayıtlı Dosyaları Açmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
sayın excel web uzmanları iki farklı birim olan C ve D sürücülerinde kayıtlı olan mkv uzantılı yaklaşık 400 adet filmim var ben excelde bir liste hazırlayıp bu filmleri görüntülemek ve isim listemde kayıtlı olan filimlerin isimlerine çift tıkladığım zaman o filmin açılmasını istiyorum formda bazı örneklerini buldum ama bunlar sadece tek birimde kayıtlı olan filmleri açıyor ben hem C sürücüsünde hemde D sürücüsünde kayıtlı olan filmleri iki ayrı sürücüdede olsa bulup açmasını istiyorum bu olabilirmi acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim ekte bir dosyam mevcut iyi akşamlar

Ekli dosyalar

sayın excel web uzmanları iki farklı birim olan C ve D sürücülerinde kayıtlı olan mkv uzantılı yaklaşık 400 adet filmim var ben excelde bir liste hazırlayıp bu filmleri görüntülemek ve isim listemde kayıtlı olan filimlerin isimlerine çift tıkladığım zaman o filmin açılmasını istiyorum formda bazı örneklerini buldum ama bunlar sadece tek birimde kayıtlı olan filmleri açıyor ben hem C sürücüsünde hemde D sürücüsünde kayıtlı olan filmleri iki ayrı sürücüdede olsa bulup açmasını istiyorum bu olabilirmi acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim ekte bir dosyam mevcut iyi akşamlar

Benzer konularda daha öncede buna benzer sorularınızı sormuşunuz.

Dosyanızda B sutünunda açılacak dosya adı var ama dosyanın adresi ve uzantıları yok bu durumda sorunuz eksik olduğu için yanıt alamıyor olabilirsiniz.

C sutünunda sadece dosya ya ait sürücü adları var Yerel Disk C ve Yerel Disk D olarak oysa srücünün adını değil adresini yazmalısınız.

"C:\" veya "D:\" gibi daha sonra bu sürücüler içinde herhalde klasörlerde olacaktır.

Dolayısıyla açılacak dasyanın tam adresini belirlemek gerekir.

Örnek dosyada bir adet komut duğmesi mevcut buradan dosyalarınızın sürücüsünü veya klasörünü tiklemeniz yeterli olacaktır dosyalar b sutununa dosya adresleride c sutununna dizilecektir. daha sonra b sutünundaki herhengibir dosya adına çivt tıklayınca dosya açılacaktır.

Kod:
Dim Hedef As String
Dim Klasor As Object
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, Range("B:B")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Row > 1 Then
If Cells(Target.Row, 2).Value <> ThisWorkbook.Name Then
CreateObject("Shell.Application").Open (Cells(Target.Row, 3).Value)
End If
End If
Cancel = True
End Sub
Private Sub CommandButton1_Click()
a = MsgBox("sayfayı temizlemek istiyormusunuz.?", vbYesNo + vbInformation, " uyarı")
If a = vbYes Then
Range("A2:C65000").ClearContents
End If
Dim Klasor As Object
Set Klasor = CreateObject("Shell.Application").BrowseForFolder(0, "Lütfen bir klasor seçin !", 1)
If Not Klasor Is Nothing Then
If InStr(1, Klasor, "{") > 0 Then GoTo Atla
Liste (Klasor.SELF.Path)
Range("A1").Select
sat = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row - 1
MsgBox sat & " adet dosya bulundu işlem tamam", vbInformation, " uyarı"
Else
Atla:
MsgBox "Lütfen Kaynak Klasör Seçimini Yapınız !", vbInformation, "DİKKAT"
End If
Set Klasor = Nothing
End Sub
Private Sub Liste(Klasor As String)
Dim Hedef As Object, Kaynak As Object, Dosya As String, sat As Long
Set Hedef = CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder(Klasor).SubFolders
Dim wb As Workbook
Dosya = Dir(Klasor & "\*.**")
Application.ScreenUpdating = False
While Dosya <> ""
DoEvents
Application.DisplayAlerts = False
If ThisWorkbook.Name <> Dosya Then
On Error Resume Next
sat = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1
Cells(sat, "A").Value = sat - 1
Cells(sat, "C").Value = Klasor & "\" & Dosya
Cells(sat, "b").Value = Dosya
End If
Dosya = Dir
Wend
On Error GoTo sonraki
For Each Kaynak In Hedef
Call Liste(Kaynak.Path)
sonraki:
Next
Set Hedef = Nothing
End Sub

Ekli dosyalar

sayın halit 3 üzerinize afiyet biraz üşütmüşüm yaz gribi diyorlar birkaç günden beri hastalığım nedeni ile formu kontrol edemedim kusura bakmayın cevabınızı inceledim kodlar işime yaradı. daha önce benzer konularda sorular sorduğum doğrudur inanın bu konuda çoğ uğraştım ama bir sonuç alamadım çift tıklayınca açılış tamamda ayrı sürücü içindeki dosyaları açmayı bir türlü başaramadım gönderdiğiniz kodlara baktımda gerçektende bütün uğraşlarım boşuna imiş bu kodları hayatta bir araya getiremezdim ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim. sayın halit 3 hoşgörünüze sığınarak bir soru daha sormak istiyorum bir önceki mesajımda belirttiğim gibi bir film listem var ben bu filimlere ait bilgilerinde olmasını istiyorum bu filimlere ait bilgileri herhangi bir film sitesinden almamız yada isim listesinde kayıtlı filmin ismine tıklayınca filmin bilgilerini bulunduğu siyete bağlanması gibi bir şey yapılabilirmi bu konudada yardımcı olursanız çok memnun olurum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
ekte bir dosyada örnek bir çalışma yolladım umarım yardımcı olur

halit bey dosyayı eklemeyi unutmuşum dosyam ektedir

Bu kodu sayfanın kod bölümüne kopyalayın ve d sutünundaki orjinal ismi yazan altdaki hücrelerden birini tıklayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, Range("d:d")) Is Nothing Then Exit Sub
If Cells(Target.Row, Target.Column).Value = "" Then Exit Sub
If Target.Row <= 1 Then Exit Sub
Dim URL As String, HTML_Body As Object, IE As Object
URL = "[URL]http://www.turkcealtyazi.org/[/URL]"
Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
With IE
.Navigate URL
.Visible = True
Do Until IE.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.Busy: DoEvents: Loop
Set HTML_Body = IE.Document.GetElementsByTagName("Body").Item(0)
With .Document.all
.autoFind.Value = Cells(ActiveWindow.Selection.Row, 4)
IE.Document.Forms(0).submit
End With
End With
Cancel = True
End Sub

halit bey dosyayı eklemeyi unutmuşum dosyam ektedir

5. nolu mesajdaki kod işinizi görmedimi.?
Olumlu olumsuz hiç bir şey yazmadınız.
O kadar emek veriyoruz geri dönüşüm yapmıyorsunuz.?
Kodları yazdıktan sonra siteye girişde yapmışınız.?

Halit hocam arkadaş excelle yazdıggım dosya adına tıkladıgımda film yada ilgili klasör açılsın diye sormuş.. Sizin verdiginiz kodla filmi seçiyosun onu excele aktarıyor, bende tam bişey anlamadım:)
Ama arkadaşın sorusu netleşirse benim içinde büyük kolaylık olur.. Şöyle;
Artık bilgisayarım belgerim C: , D: filan dosya armadan direk Excelli açar ordan bulurum aradıgım dosyaları.. Harika bişey olur, tabi öyle bir kod varsa.

Halit hocam arkadaş excelle yazdıggım dosya adına tıkladıgımda film yada ilgili klasör açılsın diye sormuş.. Sizin verdiginiz kodla filmi seçiyosun onu excele aktarıyor, bende tam bişey anlamadım:)
Ama arkadaşın sorusu netleşirse benim içinde büyük kolaylık olur.. Şöyle;
Artık bilgisayarım belgerim C: , D: filan dosya armadan direk Excelli açar ordan bulurum aradıgım dosyaları.. Harika bişey olur, tabi öyle bir kod varsa.

Sizin istediğiniz uygulama galiba aşağıdaki linkde var.

http://www.excel.web.tr/f133/excelde-arama-motoru-dosyalary-bulma-t83975.html#post457941

sayın halit hocam öncelikle gönderdiğiniz kodlara cevap yazıp teşekkür edemediğim için büyük bir üzüntü içinde olduğumu bildirme isterim bunun için sizi üzmüş olduğumu biliyorum ve sizden özürdiliyorum bunun sebebine gelince size hastalığımdan bahsetmiştim bizim bünye biraz zayıf galiba hastalığımı üzerimden atamadığım için rapor almak zorunda kaldım evimde istirahat halindeydim bu yüzden son cevaplarınızı deneme şansım olmadı bu gün başladım ve hemen cevaplarınızı kontrol edicem son olarak benim şifrem ile forma giren arkadaşlarım olmuş onlarıda bu konuda uyardım inşallah bir daha böyle birşey yapmazlar aksaklıklar için tekrar özür dilerim cevaplar için teşekkür ederim hemen bakmaya başlıyorum

sayın halit3 göndermiş olduğunuz kodları denedim kodlar çok güzel ve işimi gördü bana biraz kırgın olduğunuzu biliyorum ama izniniz olursa bir sorum daha olucak internette görüntülediğimiz film hakkındaki bilgileri excelde yapmış olduğum bir sayfaya almamız mümkünmü acaba örnek bir dosyam ektedir cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim inan bu sefer anında geri dönücem tekrar teşekkürler

Ekli dosyalar

sayın halit bey biliyorum sizi biraz kırdım ama mazeretimi söyledim istem dışı birşeydi bu yüzden rica etsem dosyama bakabilirmisiniz

arkadaşlar sorumun cevabı yokmu acaba rica etsem bir cevap yazabilirmisiniz yada benzer linkler mevcut ise yönlendirebilirmisiniz acaba

sayın sadi çalışmanızda bir sonuca ulaştıysanız paylaşırmısınız bu benimde ilgi alanıma giriyorda

Geri