• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı basamaklardaki sayıları 5 haneye tamamlama

Excel Vers. ve Dili
iş: 2010 İngilizce

ev:2010 Türkçe
:)merhaba,

Aradığım şey bir sutundaki sayıları tek seferde 5 haneye tamamlayabilmek. Mesela a sütununda 51,236,4536,1 vb. sayılar bulunsun. Ben tek seferde başlarına sıfır ekleyerek farklı basamak değerlerindeki bu sayıları 00051,00236,04536,00001 şekline nasıl getirebilirim? Sayı 5 haneliyse aynen kalmalı. Şimdiden yardımınıza teşekkürler....

Merhaba, aşağıdaki şekilde deneyiniz.

A sütununu seçip
Sağ tıklayın - hücreleri biçimlendirden
İsteğe uyarlanmışı seçin.
Tür kısmını 00000 yazın.

Makro ile yapmak için;

Kod:
Sub bs_hny_tmml()
    Columns("A:A").NumberFormat = "00000"
End Sub

:)merhaba,

Aradığım şey bir sutundaki sayıları tek seferde 5 haneye tamamlayabilmek. Mesela a sütununda 51,236,4536,1 vb. sayılar bulunsun. Ben tek seferde başlarına sıfır ekleyerek farklı basamak değerlerindeki bu sayıları 00051,00236,04536,00001 şekline nasıl getirebilirim? Sayı 5 haneliyse aynen kalmalı. Şimdiden yardımınıza teşekkürler....

merhaba
örnek olarak verdiğiniz virgülle ayrılmış sayıları A sütununda ayrı ayrı yazıldığını anlıyorum.
eğer böyleyse A sütununu özel sayı biçiminde ayarlayabilirsiniz.

hücreleri biçimlendir / sayı / isteğe uyarlanmış

Ctrl+1 tuşuna basın.Karşınıza "Hücreleri Biçimlendir" menüsü çıkacaktır."Sayı" sekmesine tıklayıp en alttaki "İsteğe Uyarlanmış" sekmesine tıklayın.Açılan menüde sağ tarafta bulunan Tür kısmının hemen altında beliren "Genel" yazısı seçili hale getirin ve 00000 yazıp TAMAM tuşuna basın. İşlem tamamdır.

Geri