• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

farklı 2 hücredeki değere göre, 3. hücreye değer atama..

Excel Vers. ve Dili
Open Office
merhabalar,
bir sorunum var ancak işin içinden çıkamadım. sorunum ise şöyle;
misal a sütununda 1 ile 6 arasında rakamlar var, yine aynı şekilde b sütununda 1 ile 6 arasında rakamlar mevcut. a2 hücresi 1 ve b2 hücresi 2 ise c2 hücresine mesela d gelsin demek istiyorum ancak if ile mi if or 'la mı bunu çözebilcem çıkaramadım. lütfen yardımcı olun.. :(

C2 hücresine
Kod:
=IF(AND(A2=1;B2=2);"d";"")
şeklinde uygulayabilirsiniz.
A2 de 1 ve B2de 2 olması şartına göre C2 hücresine "d" yazar.
"d";"" kısmındaki "" yerine istediğiniz başka bir şekli yazabilirsiniz.

ancak şöyle bir durum var, belirtmedim sanırım. a2 1, b2 1 ise c2 a; a2 1, b2 2 ise c2 b; a2 1, b2 3 ise c2 c gibi.. ancak bu kombinasyon çok daha uzun ve tüm olasılığı aynı formülde nasıl yapcağımı bilemedim?

ancak şöyle bir durum var, belirtmedim sanırım. a2 1, b2 1 ise c2 a; a2 1, b2 2 ise c2 b; a2 1, b2 3 ise c2 c gibi.. ancak bu kombinasyon çok daha uzun ve tüm olasılığı aynı formülde nasıl yapcağımı bilemedim?

Olasılıkları bir tablo halinde excel dosyası ile foruma eklerseniz, farklı çözümler üretilebilir.

tüm olasılıkların olduğu tablo ekte. umarım hallolur... :(

Ekli dosyalar

m2 hücresine kopyalayıp istediğiniz kadar aşağıya çekin..

=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS($C$3:$H$9;EĞER(K2>=6;7;KAÇINCI(K2&"B";$B$3:$B$8;0));EĞER(L2>=5;6;KAÇINCI(L2&"D";$C$2:$G$2;0))));"";İNDİS($C$3:$H$9;EĞER(K2>=6;7;KAÇINCI(K2&"B";$B$3:$B$8;0));EĞER(L2>=5;6;KAÇINCI(L2&"D";$C$2:$G$2;0))))

cevap veren herkese çok teşekkürlerimi iletiyorum. özellikle testereci isimli arkadaşıma.. yardımlarınız için minnettarım.. :)))

Geri