• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

fare tıklama ile hücre içeriğini değiştirmek

Excel Vers. ve Dili
excel-2007
Merhaba arkadaşlar..

diyelimki 30 öğrencim var. sınavda 25 soru sordum..hücre içeriği her doğru soru için "1" değeri verdim yanlış için "0" değeri vereceğim.

ok tuşları ile her yanlış hücreye gidip "0" vereceğime fare ile tıklamak daha kolay olacak ve işimi %80 kolaylaştıracak..Öncelikle tüm hücrelerin değerini "1" yaptım şimdi fare ile sadece yanlış olanlara "0" değeri vermek istiyorum. bunun çözümü nasıl olmalı.. böyle bir makro yaza bilir miyiz ? Yani Ahmet isimli öğrenci 8,14,23 ve 25.soruarı yanlış yapmış sadece onları tıklamakla hücre içeriğini "0" yapmak istiyorum.
teşekkürler.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Kodların hangi aralıkta çalışmasını istiyorsunuz. Örnek bir dosya ekleyebilir misiniz?

Excel Vers. ve Dili
excel-2007
25 sütün 30 satır..olacak.. Ayrıca.. şimdi aklıma geldi..denemedim ama pratik olur mu bilmem.. "0" ı bir kez kopyalıyoruz ve yanlış hücreye tapıştırıyoruz..bu ise sağ tıkla/yapıştır..bu da uzun.. ben sadece sol tıklamak ve hücre o yazsın istiyorum..

Excel Vers. ve Dili
excel-2007
f

25 sütün 30 satır..olacak.. Ayrıca.. şimdi aklıma geldi..denemedim ama pratik olur mu bilmem.. "0" ı bir kez kopyalıyoruz ve yanlış hücreye tapıştırıyoruz..bu ise sağ tıkla/yapıştır..bu da uzun.. ben sadece sol tıklamak ve hücre o yazsın istiyorum..

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Sarı alandaki hücrelerden birine çift tıkladığınızda 1 değerini alır; tekrar çift tıkladığınızda 0 değeri gelir.
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [c2:aa30]) Is Nothing Then Exit Sub
Cancel = True
If Target = 0 Then
Target = 1
Else:
Target = 0
End If
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel-2007
ben ofis 2007 kullaniyorum..dediğiniz gibi çift tıkliyorum.. ne sıfır nede 1 yaziyor..verdiğiniz kodu.. bir yere yapıştırmam mı gerekiyor. ?

teşekkürler.

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
Formülü Yazacaksın Tabi ki

excel 2003 kullanıcıları
Görünüm - Araç Çubukları - Visual Basic Tıkla
Visual Basic menüsü gelecek yukarıya oradan Visual Basic Düzenleyici tıkla
açılan sayfada soş üst kısım Worksheed sağ taraf BeforeDoubleClick olacak
Sayfaya kodu kopyala yapıştır tamam....

Kolay Gelsin

Son düzenleme:

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
ben ofis 2007 kullaniyorum..dediğiniz gibi çift tıkliyorum.. ne sıfır nede 1 yaziyor..verdiğiniz kodu.. bir yere yapıştırmam mı gerekiyor. ?

teşekkürler.
İlgili sayfa sekmesinin üzerinde sağ tıklayın. En altta Kod Görüntüle seçeneğine tıklayın. Karşınıza beyaz bir ekran çıkacak. Kodları oraya kopyalayın.

Son düzenleme: