• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Faiz Hesaplama

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Bir arkadaşımın bana gönderdiği dosyada verilen bilgiler aşağıdaki gibi. Bu bilgilere göre, bankanın verdiği bilgilerin doğruluğunu ölçmek istiyoruz. Ben, bu rakamlara ulaşamadım. Farklı bir hesaplama yöntemimi var acaba ? Şimdiden teşekkürler...
Banka Bilgileri
Fon kullanım tarihi = 29/12/2011
İlk taksit tarihi = 28/01/2012
Kullandırılan Fon = 100.000
Taksit sayısı = 9
Aylık kar oranı = 1.13

Ekli dosyalar

Üstadım ben pek anlamam bu hesaplamalardan ama şu şekilde yönlendirebilrim, bankaların web sayfalarında kredi hesaplama araçları var belki onları kullanarak referans alabilrsiniz.

internette var formüller ama standart yok gördüğüm kadarıyla değişik değişik formüller var.

Ben de de buna benzer dosyalar var ama bankanın bulduğu sonuçlara ulaşamıyorum. Yine de teşekkürler.

Ben de de buna benzer dosyalar var ama bankanın bulduğu sonuçlara ulaşamıyorum. Yine de teşekkürler.

Merhaba,

Devresel ödeme ile ilgili formül ile ulaşılabiliyor. Eki incelermisiniz. Aslında anladığım kadarıyla finans kurumlarında uygulanan (kar payı) bir işlem gibi geldi bana.

Ekli dosyalar

Dönem sayısı(2.86697954502914) olarak görünen bu rakamı nasıl buldunuz .

Dönem sayısı(2.86697954502914) olarak görünen bu rakamı nasıl buldunuz .

Hamit Bey,
3 olan dönem sayısını araçlar>hedef ara ile buldum. Anladığım kadarıyla burada 3'er aylık geri ödeme varsa gün üzerinden hesaplanmış olabilir buda gün sayılarınadn hareket ile 3 aya değilde 2,86 gibi küsüratlı olabilir diye düşündüm. (Varsayım tabii)

Teşekkürler, Sayın levo26 , açıklamalarınız için.

Bankadan gelen ekran görüntüsünde o kısımlar boş görünüyor. Dahil mi Hariç mi bilmiyorum. Sormak lazım.

Hamit Bey,

BSMV + KKDF muhakkak vardır. Banka yada ÖFK karsız bu işlemi yapmaz.

Ekran görüntüsünü ekliyorum.

Ekli dosyalar

• banka ekran goruntusu.JPG
    banka ekran goruntusu.JPG
    49.1 KB · Görüntüleme: 23
Sordum. Her iki vergide yokmuş. Galiba sizin hesaplamalar doğru. İşin içinde gün hesabı var gibi.

Sordum. Her iki vergide yokmuş. Galiba sizin hesaplamalar doğru. İşin içinde gün hesabı var gibi.

Hamit Bey,

Tabloda kullandırılan fon 100.000 geri ödeme toplamı ise 106.933 bu durumda 6.933 TL banka/ÖFK gelir yazmış. Bunun vergilendirmesi nasıl olmuyor. Merak ettim doğrusu.

Hariçten hesaplanacaktır herhalde.

Geri