F ve R arasi sutunlarda hucre duzenleme

Excel Vers. ve Dili
2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-08-2024
Merhaba Arkadaslar;

Asagida verecegim kodda F ve R arasi sutunlardaki rakamlarin Ondalik basamak sayisinin 0 olmasini istiyorum ama malesef bu kod tum excel sayfasini duzenliyor. Bu kodu nasil degistirirsem sadece f9 ve r9999 numarali satirlari duzenlettirebilirim?

Sub HucreDuzenle()
'
Columns("F:R").Select
Selection.NumberFormat = "0"
End Sub

Simdiden Tesekkurler

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Merhaba

Merhaba Arkadaslar;

Asagida verecegim kodda F ve R arasi sutunlardaki rakamlarin Ondalik basamak sayisinin 0 olmasini istiyorum ama malesef bu kod tum excel sayfasini duzenliyor. Bu kodu nasil degistirirsem sadece f9 ve r9999 numarali satirlari duzenlettirebilirim?

Sub HucreDuzenle()
'
Columns("F:R").Select
End Sub

Simdiden Tesekkurler
aşağıdaki gibi deneyiniz.

Kod:
Sub HucreDuzenle()
Range("F9:R9999").Select
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007
12-08-2024
ilginize tesekkurler, onu daha oncede denemistim ama malesef o kod istegimi gormuyor. cunku b ve c sutunlarinda bulunan tarihleri rakamlara ceviriyor. Range("F9:R9999").Select yazdigim halde b ve c sutunundaki tarihleri rakama donuyor.

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
ilginize tesekkurler, onu daha oncede denemistim ama malesef o kod istegimi gormuyor. cunku b ve c sutunlarinda bulunan tarihleri rakamlara ceviriyor. Range("F9:R9999").Select yazdigim halde b ve c sutunundaki tarihleri rakama donuyor.
kodu denedim aynı problemle karşılaşmadım, daha önceden B:C aralığındaki tarihlerin formatı dönüştürülmüş olabilir, B:C sütunlarını seçip "Biçim/hücrelerden" tarih formatını seçip kodu çalıştırdığınızda bir problem olmayacağını düşünüyorum, fakat yinede bir problem yaşarsanız aşağıdaki kodu deneyin

Kod:
Sub HucreDuzenle()
Range("b:c").Select
Selection.NumberFormat = "dd.mm.yyyy"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007
12-08-2024
kodu denedim aynı problemle karşılaşmadım, daha önceden B:C aralığındaki tarihlerin formatı dönüştürülmüş olabilir, B:C sütunlarını seçip "Biçim/hücrelerden" tarih formatını seçip kodu çalıştırdığınızda bir problem olmayacağını düşünüyorum, fakat yinede bir problem yaşarsanız aşağıdaki kodu deneyin

Kod:
Sub HucreDuzenle()
Range("b:c").Select
Selection.NumberFormat = "dd.mm.yyyy"
End Sub
Sn Gokhan Bey ilginize tesekkurler ama malesef buda sorunumu cozmedi bu kod da f ve r sutunlari arasi tum rakamlari tarih formatina degistirdi. dd.mm.yyyy olarak tum rakamlar degisti. Aslinda bunu el ile kisa bir sure icersinde yapabiliyorum ama sorun ayni seyi hergun onlarca defa yapmam gerektiginde kaynaklaniyor.

Cozumunu bulamasakta ilgilendiginiz icin tesekkurler.

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Sayın zozotr

lütfen örnek dosyanızı gönderin, anlaşılan bu şekilde bir çözüme ulaşmamız biraz güç olacak.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Range("F9:R9999") da B ve C sütunun etkilenmesi olası değil? kodu yanlış yazmış olmayasınız.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Hem 2003, hem 2007 sürümlerinde denedim bir sorunla karşılaşmadım.

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümünde olmalı.

Herhangi bir hücrede çift tıklama ile çalışır.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Range("F4:R9999").NumberFormat = "0"
End Sub

Ekli dosyalar