• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

exelde yukarıdan aşağı sayıları toplama

Excel Vers. ve Dili
office 2003
slmlar excelde örneğin bir sayfada yukarıdan aşağı 30 adet sayıyı toplayarak 31. satıra otomatik toplama nasıl yapılır.
ben a31 = a1+ a2+ a30 kadar el ile yazıp enter yaptıktan sonra 31 satırda toplam otomatık cıkıyor fakat bunları yapmak cok uzun zaman alıyor .bunu daha kısa yoldan yapma imkanı varmı cevaplarsanız sevinirim . iyi çalışmalar
office 2003 kullanıyorum

Merhaba,

TOPLA fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Bu fonksiyonu ∑ simgesine basarak ya da Alt ve = tuşlarına basarak ta getirme şansınız var.

A31

Kod:
=TOPLA(A1:A30)

Allah razıolsun. çok teşekkür ederim. çok işime yaradı meğer ne kadar kolaymış
bu tür formüller hep büyük harf le mi yazılacak ben klavyeden büyük harfe geçince oldu .
küçük harfte excel hata verdi.
iyi çalışmalar saygılar

Allah razıolsun. çok teşekkür ederim. çok işime yaradı meğer ne kadar kolaymış
bu tür formüller hep büyük harf le mi yazılacak ben klavyeden büyük harfe geçince oldu .
küçük harfte excel hata verdi.
iyi çalışmalar saygılar

Büyük / küçük harf duyarlı değildir fonksiyonlar. Siz küçük harfler yazsanız bile Büyük harfe çevrilir.

Fonksiyonu yazmak yerine Fonksiyonlardan giderek çağırmanız fonksiyonun nasıl yazılacağını anlama konusunda da yardımcı olur.

tekrar merhaba ben yeni başladığım için toplama hariç diğer işlemleri yapamadım
aynı şekilde çıkarma ve çarpma işlemi yapılıyormu?
son olarak örnek a1 deki sayıdan a2 deki sayıyı çıkarıp a3e sonucun yazılması için = eksi( a1:a2) formülünü a3 satırına yazdım hata verdi .
a1 ile a2 arasına : yazılacak yoksa eksi işaretimi koyulacak ikisinide denedim hata verdi
vaktiniz varsa diğer işlemlerin formullerinide yazarsanız sevinirim.

tekrar merhaba ben yeni başladığım için toplama hariç diğer işlemleri yapamadım
aynı şekilde çıkarma ve çarpma işlemi yapılıyormu?
son olarak örnek a1 deki sayıdan a2 deki sayıyı çıkarıp a3e sonucun yazılması için = eksi( a1:a2) formülünü a3 satırına yazdım hata verdi .
a1 ile a2 arasına : yazılacak yoksa eksi işaretimi koyulacak ikisinide denedim hata verdi
vaktiniz varsa diğer işlemlerin formullerinide yazarsanız sevinirim.

Merhaba;

Yapmak istediğiniz işlemi A3 hücresine =A1-A2 şeklinde yapın çarpma işlemi için =A1*A2 bölme işlemi için = A1/A2. =eksi (A1:A2) böyle bir kullanım şekli olmadığı için hata almanız normal.

cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ederim .
Necdet beyin verdiği formülde örnek (a1:a30) yaptığımda a31 e tüm sayıların toplamını aldı .
vaktiniz varsa dört işlem formüllerini nasıl gireleceğini ve formül çubuğunun nasıl kullanılacağımı kısaca anlatırsanız sevinirim.
iyi çalışmalar saygılar.

formül çubuğunu kullanabileceğim yöntemleri kısaca anlatabilirmisiniz yada bu konu ile ilgili bir kaynak gösterirseniz sevinirim.

formül çubuğunu kullanabileceğim yöntemleri kısaca anlatabilirmisiniz yada bu konu ile ilgili bir kaynak gösterirseniz sevinirim.

Merhaba;

Excelde fonksiyon ekle tuşuna basıp herhangi bir formülde "Bu işlev hakkında yardım" sekmesini kaynak olarak kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

slm:
excel 2007 "formüller" sekmesinden tüm matematik fonksiyonlarını ve formülleri görebilirsin.

slm:

excel 2007 "formüller" sekmesinden tüm matematik fonksiyonlarını ve formülleri görebilirsin.

cevaplarınız için teşekkür ederim. biraz zor olacak ama öğrenmeye çalışıyorum

Geri