• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Exelde süzülen veriyi başka bir hücreye yazmak

Excel Vers. ve Dili
2007
Kolay gelsin Arkadaşlar.
basit olduğunu düşündüğüm fakat yapamadığım bi işlem var. Şöyleki;
a sutununda birbirinden farklı 100 lerce kayıt var. ben a sutunundan c firması olan veriyi süzdüğümde 10 adet c firması olan satırı sonuç olarak alıyorum.
diyelimki k sutununa da süzdüğüm bu c firması verisini etiket olarak yani "c firması" olarak yazmak istiyorum.

özetle süzülen veri ne ise onu k1 de göstermek istiyorum

Şimdiden teşekkürler.

Kolay gelsin Arkadaşlar.
a sutununda birbirinden farklı 100 lerce kayıt var. ben a sutunundan c firması olan veriyi süzdüğümde 10 adet c firması olan satırı sonuç olarak alıyorum.
diyelimki k sutununa da süzdüğüm bu c firması verisini etiket olarak yani "c firması" olarak yazmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Kod:
Sheets("veritabani").Select
Columns("Q:Q").Select
Selection.AutoFilter
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=cmbBrans.Value
Selection.CurrentRegion.Select
Selection.Copy
Sheets("raporlar").Select
Range("A2").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False

Böyle bir kod işinizi görür, süzme kriterini ve yapıştırılacak alanları kendinize göre düzenleyiniz.

Alternatif;

Kod:
Sub FiltreyiKopyala()
    Sheets("Sayfa1").Range("A1:C20").SpecialCells(12).Copy _ 
    Destination:=Sheets("Sayfa2").Range("A1")
End Sub
Sayfa1 A1:C20 arasındaki filtrelenen (görünen) hücreleri Sayfa2'nin A1 hücresine kopyalar...

Kodları basic ekranında bir modül oluşturarak ekledim fakat istediğim sonucu alamadım bi hareketlilik yok. Q:q olan kısmı a:a yaptım diğer değişkenide ilgili hücre olan k1
fakat biyerde hata yapıyorum ki çalışmadı

Kolay gelsin Arkadaşlar.

Şimdiden teşekkürler.

Küçük bir örnek hazırladım. İçerisindeki kodları kendi alanlarınıza göre değiştirmeyi unutmayın.

Ekli dosyalar

elinize sağlık fakat ben tam anlatamdım .formda neyi seçersem b 1 e yazıyor güzel. formdan seçim yapınca aynı zamanda seçilen değerlerinde süzülmesini istiyorum. umarım anlatabilmişimdir.
yine teşekkürler.
iyi çalışmalar

Geri