• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Exelde çift işlemli formül yapma

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhabalar

Aşağıda örnek linkini verdiğim dosyada yapmak istediğim misal Çk(Çam) türünde ne kadar tomruk ürettim veya ne kadar Kağıtlık ürettim(m3 sütünü altında). Bunu bu tablodan hangi formülle çekebilirim. Teşekkür ederim

https://drive.google.com/file/d/0B43...ew?usp=sharing

Son düzenleme:
Dosyayı erişime açmamışsınız.

Çok teşekkür ederim. Bana kalsa aşağıda yazdığım förmülle yapacaktım. ancak sizinki daha kullanışlı.
=TOPLA.ÇARPIM(('DEPO GİRİŞİ'!$F$12:$F$1000="53c")*('DEPO GİRİŞİ'!$I$12:$I$1000="Kayın Tomruk")*('DEPO GİRİŞİ'!$K$12:$K$1000))

Özet Tablo'da bildiğim kadarıyla TOPLA.ÇARPIM mantığıyla çalışıyor. Ancak formülle kullanıldığında veri çoğaldıkça sonuç almak uzun süreceği için formül yerine Özet Tablo kullanmak daha avantajlı olur. Zaten adamlar da bunun için yapmışlar bu özelliği :)

Formüller Sekmesinde Ad Yöneticisine girdiğinizde Tablo isimli bir satır göreceksiniz. O isim Sayfa2'deki verilerin miktarına göre dinamik olarak çalışan bir ad tanımlamasıdır. Sayfa2'nin A sütununa veri girdikçe Tablo alanı genişler ve özet tablo da otomatik olarak yeni veriyi dikkate alır.

PivotTable yöntemini kullanarak bir tablo yaptım ancak verileri otomatik çekmiyor? Yenile kutucuğuna tıklayınca geliyor nedendir acaba? Aşağıda koydugum tabloda Verileri veri girişinden alıyor ve rapor kısmında gösteriyor ancak yeni bölme no ekleyince hemen gelmiyor? Neyi hatalı yapıyorum?

https://www.dropbox.com/s/9pg213l9jkj7qbv/Depo 2016.xls?dl=0

Pivot tablo otomatik güncellemez zaten. Benim yaptığım dosyalarda özet tablonun olduğu sayfada makro var, o sayfayı açınca makro pivot tabloyu yeniliyor. Bir de eğer en başta veri kaynağını belirli bir alan olarak seçerseniz ilerde o alanın dışına veri girdiğinizde pivot tabloya yansımaz. Bunun önüne geçmek için de ikinci dosyada ad tanımlama yoluyla dinamik alan tanımlamıştım.

Geri