• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Exel sayfasındaki formülü makro ile yazmak.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Slmlar.Benim çalışma sayfalarımda bazı formüller var bunları makro ile nasıl yazabiliriz? Benim amacım formülle değil makro ile işlem yapmasını sağlamak.Ve verilerin alındığı sayfada ayın kaçıncı gününde işlem yapılıyorsa günlük ür. sayfasında da o tarihin karşısına gelmesini sağlamak.

=+(B3-('günlük ür.'!B8*4))

=+(C3-('günlük ür.'!C8+'günlük ür.'!D8)*2)

=+((D3-('günlük ür.'!C8+'günlük ür.'!D8)*4))

=+((E3-('günlük ür.'!C8+'günlük ür.'!D8)*4))

=+((F3-('günlük ür.'!C8+'günlük ür.'!D8)*4))

=+((G3-('günlük ür.'!C8+'günlük ür.'!D8)*4))

Son düzenleme:
Merhaba,
Örnek dosya ekleyerek yapmak istediğinizi açıklarsanız, daha kolay yanıt alırsınız.

MERHABA

Bunun en kolay yolu ılk once makro kaydet butonuna bas sonra formul ıceren excel hucresıne gel formulun formul adresınde gozukecektır(fx kısmı) fx kısmında gozuken formulu kopyala tekrar fx kısmına yapıstırıp makronu durdurup kodlarına bakarsan sana sana makrosunu verır.

mesela =büyükharf(e3)

Sayfa1.Range("c5").FormulaR1C1 = "=UPPER(R[-8]C[-1])"

gıbı excel dosynı ekleseydın...

MERHABA

Bunun en kolay yolu ılk once makro kaydet butonuna bas sonra formul ıceren excel hucresıne gel formulun formul adresınde gozukecektır(fx kısmı) fx kısmında gozuken formulu kopyala tekrar fx kısmına yapıstırıp makronu durdurup kodlarına bakarsan sana sana makrosunu verır.

mesela =büyükharf(e3)

Sayfa1.Range("c5").FormulaR1C1 = "=UPPER(R[-8]C[-1])"

gıbı excel dosynı ekleseydın...

Valla senin yöntemi deniyorum.Gerçektende işe yarıyor.
Biraz deneme yanılma ile heralde olacak gibi.Yine de diğer üstatlarımdan cevap bekliyorum.Yardımlarını esirgemezler umarım

Merhaba,
Bu yöntemle, formül yerine makro kullanmış olmazsınız; sadece formülleri makro ile hücrelerine eklemiş olursunuz. Değişen bir şey olmaz.
Sizin yaptığınız işlemleri makro ile halletmek için formüllerinizin makro karşılığını almak sanırım en son başvurulacak yöntem olacaktır. İşlemlerinize makrolu bir yöntem bulmak için ne yapmak istediğinizi bir örnek dosya ile belirtmeniz gerekir.

Merhaba,
Bu yöntemle, formül yerine makro kullanmış olmazsınız; sadece formülleri makro ile hücrelerine eklemiş olursunuz. Değişen bir şey olmaz.
Sizin yaptığınız işlemleri makro ile halletmek için formüllerinizin makro karşılığını almak sanırım en son başvurulacak yöntem olacaktır. İşlemlerinize makrolu bir yöntem bulmak için ne yapmak istediğinizi bir örnek dosya ile belirtmeniz gerekir.

Sayın Hocam tavsiyeniz üzre örnek dosya ekledim.Yapmak istediğim işlemi de sayfada açıkladım.İlgilerinize teşekkürler.

Ekli dosyalar

Dosya eklemeden önce daha çok mesaj gelmişti:)
Dosya ekleyince kesildi mesajlar.

Forumda bu konu ile bilgi vardır belki araştırdın mı????

Son düzenleme:
Araştırdım ama bulamadım.(Event) diye araştırdım bulamadım.(Date) olarak araştırdım bulamadım.
İstediğime benzer bir çalışma,kod ve açıklama maalesef yok.
sanırım benim konuda biraz zor bir konu.Uğraştırıcı bir kod gerekiyor.O yüzden pek ilgilenen olmadı.

Geri