Arkadaşlar merhaba daha önce konusunu açmıştım fakat farklı bir anlaşılmayan başlık ile açtım. Acemilik ile bazı kabalıklar ettim bu yüzden bu konuyu açıyorum. Konu gerçekten acildir. Cevap verebilen birisi olursa çok sevinirim.
Konu şöyleki aşağıdaki resimde görüldüğü gibi örnek bir excell sayfasına maaşlar ve isimler giriliyor. Aşağıda olan satırlara mesai saatleri giriliyor. Girilen mesai saatine göre excell in saate karşılık gelen mesai ücretini hesaplamasını istiyorum. Yani: Yani yazan maaşı alacak 225 e bölerek saatlik ücrete çevirecek sonra bunu 1.5 ile çarparak saatlik ücretin %50 mesaili halini bulacak ve ilgili satıra girilen mesai saati ile çarparak bunu aynı satıra yazacak.
Daha önce şu kod kullanıldı fakat tek satır ve sütun için çalışıyor. Bunu tüm mesai saati girilen satır ve sütuna uygulamam gerekli. Formül ile de yazılabilir. Ama başaramadım.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim maas As Double, islem As Double, deg As Double
If Not Intersect(Target, [B3]) Is Nothing Then
If Target.Value = "" Then Exit Sub
If [B2].Value = "" Then Exit Sub
maas = [B2].Value
deg = Target.Value
Application.EnableEvents = False
islem = ((maas / 225) * (2)) * deg
Target.Value = islem
Application.EnableEvents = True
End If
End Sub
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler..
Konu şöyleki aşağıdaki resimde görüldüğü gibi örnek bir excell sayfasına maaşlar ve isimler giriliyor. Aşağıda olan satırlara mesai saatleri giriliyor. Girilen mesai saatine göre excell in saate karşılık gelen mesai ücretini hesaplamasını istiyorum. Yani: Yani yazan maaşı alacak 225 e bölerek saatlik ücrete çevirecek sonra bunu 1.5 ile çarparak saatlik ücretin %50 mesaili halini bulacak ve ilgili satıra girilen mesai saati ile çarparak bunu aynı satıra yazacak.
Daha önce şu kod kullanıldı fakat tek satır ve sütun için çalışıyor. Bunu tüm mesai saati girilen satır ve sütuna uygulamam gerekli. Formül ile de yazılabilir. Ama başaramadım.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim maas As Double, islem As Double, deg As Double
If Not Intersect(Target, [B3]) Is Nothing Then
If Target.Value = "" Then Exit Sub
If [B2].Value = "" Then Exit Sub
maas = [B2].Value
deg = Target.Value
Application.EnableEvents = False
islem = ((maas / 225) * (2)) * deg
Target.Value = islem
Application.EnableEvents = True
End If
End Sub
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler..