• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excell Macro ile toplu dosyalarda düzenleme yapma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Pro Plus 2019 - TR
Merhaba
Bir klasör içerisinde 71 adet excell dosyası mevcut (dosya sayısıda proje ilerledikçe artacak).Excell dosyalarımın hepsine herbir dosyayı tek tek açmadan şu bilgileri eklemek istiyorum. "b1" hücresi boş olup buraya "KURUM DOSYA ADI" sözcüğünü, diğer "A3" hücresine ise buradaki adres bilgisinin başına "ADRES:" sözcüğünü eklemek istiyorum.
Bu işlemi macro ile nasıl yapabilirim yol gösterirseniz çok sevinirim
Şimdiden çok teşekkürler.

Selamlar, dosya yolunu kendi çalışmanıza göre ayarlayınız. Bahsettiğiniz klasör içindeki dosyaların boyutları çok fazla büyük değil ise; tahminen 20 saniye sürer.

Kod:
DefObj E
Sub dosyalar()
Dim yol As String
yol = ThisWorkbook.Path & "\Yeni Klasör"
Application.ScreenUpdating = False
Set evn = CreateObject("scripting.filesystemobject").getfolder(yol)
For Each dosya In evn.Files
Set e = Workbooks.Open(dosya.Path)
e.Sheets(1).[b1] = "KURUM DOSYA ADI"
e.Sheets(1).[a3] = "ADRES : " & e.Sheets(1).[a3]
e.Close True
Next dosya
MsgBox "İşlem tamamlanmıştır.   ", 64, "Tarkan VURAL"
Application.ScreenUpdating = True
Set evn = Nothing: Set e = Nothing:yol = vbNullString
End Sub

Hücre boyutları ve yazı boyları sorunlu geliyor

Merhaba Tarkan Bey çok teşekkür ederim öncelikle,

Uygulama sorunsuz çalışıyor ancak bahsettiğim dosyaları internetteki bir vertabanından indiriyorum ve KURUM DOSYA ADI nın yazılacağı satırın hücre özellikleri sorunlu geliyor.Yani satırlar daki yazı boyu 12 olması gerekirken bilgiler macro ile eklendikten sonra yazı boyu 20 oluyor ve buda aşağıdaki tablo yapısını bozuyor.KURUM DOSYA ADI'nı yazacağımız hücreyi sağındaki ilk hücre ile birleştirip buraya yazdırdıktan sonra yazı boyunu 12 ye sabitlememiz mümkünmüdür.Tabi hücreninde buna göre yeniden boyutlandırılması gerekiyor sanırım.Doğru ifade etmişimdir umarım.

Umarım vaktiniz vardır bu sorunla ilgili cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum Tarkan bey tekrar teşekkürler.

Düzgün Türkçe cümleleriniz dikkatimi çekti. Dilimize gösterdiğiniz özen için sizi kutluyorum. Keşke herkes konuştuğumuz gibi değil, yazmamız gerektiği gibi yazabiliyor olsa.

Yazı boyutunun değişmesi mantıklı değil ama müdahale edilebilir. Dosya oluşturulduğunda o hücrenin font değeri demek ki 20 imiş. ;)
Kod:
e.Sheets(1).[b1] = "KURUM DOSYA ADI"
... satırının altına :
Kod:
e.Sheets(1).[b1].Font.Size = 12
.. yazarak bu sorunu sanırım halledebilirsiniz.

Boyutlandırma yapılması gerekiyor demişsiniz. Boyut, tablonuzun yapısını bozmayacaksa
Kod:
e.Sheets(1).Columns(2).AutoFit
..şeklinde ilave bir satır daha yazarak, sütun genişliğinin otomatik olmasını sağlayabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Geri